Directia Regionalã de Drumuri si Poduri (DRDP) Timisoara a început lucrãrile de reparatii pe DN 7A, Petrila-Voineasa, în regie proprie, pe un sector în lungime de 19 kilometri situat pe raza judetului Hunedoara.
Este anuntul fãcut de drumari si mult asteptat de toti cei care se gândesc sã tranziteze aceastã rutã în urmãtoarea perioadã. Asta, pentru cã, potrivit lucrãtorilor, traficul ar putea fi chiar restrictionat. ‘În vederea cresterii sigurantei drumului, în curbele periculoase vor fi instalate parapete din beton. În aceste zile a început montarea indicatoarelor rutiere de limitare de vitezã, semnalizarea curbelor periculoase, a zonelor unde existã pericolul cãderii pietrelor de pe versanti si a indicatoarelor  specifice sezonului de iarnã”, a declarat directorul general al DRDP Timisoara, Cristian Ispravnic.
Pentru desfãsurarea traficului rutier în conditii de sigurantã a fost construit un zid de sprijin pe albia râului Jiet, iar în aceastã sãptãmânã vor începe o serie de lucrãri de reparatii cu mixturã asfalticã. De asemenea, în zona în care drumul este neasfaltat, au fost executate lucrãri de reprofilare si va fi adãugatã piatrã.
Banii din reparatii au plecat la altii
Pânã acum nu s-a intervenit deloc, iar drumarii nu au fãcut nimic. Si asta, pânã ce sectorul de drum nu a fost transferat de la Craiova, la Timisoara. Mai mult, oficialii din Hunedoara vorbesc despre adevãrate deturnãri de fonduri ce au avut loc pe acest traseu.
„Lucreazã în regie proprie. A alocat 2 milioane de lei si, în unele locuri se va asfalta, în altele se va face zid de sprijin. S-a alocat 1000 mc de piatrã pentru acest drum si va intra în modernizare, acum cã e la DRDP Timisoara Dar un lucru vreau sã vã spun: acest drum a avut bani si acum, pentru modernizare. Dar, DRDP Craiova stiind cã va preluat de Timisoara, a dat banii pentru reparatiile de la limita judetului Vâlcea spre Jiet, în altã parte si i-au cheltuit. Acesta este adevãrul”, a sustinut în cadrul unei conferinte de presã la Petrosani, Costel Avram, administratorul public al judetului Hunedoara.
Drumarii s-au suntat unii pe altii si cei de la Timsoara spun acum cã at trebui sã primeascã acest drum asa cum l-au predat, în urmã cu câtiva ani regionalei Craiova. De altfel, artera ce strãbate  un defileu splendid, a tot fost pasatã între cele douã regionale si niciodatã reparatã. Drumul, unul de interes public, va fi si întretinut de CNAIR Timisoara pe timpul iernii si  drumarii spun cã, în bugetul  anului viitor vor prinsi cel mai probabil, banii de reparatii.  Lucrãrile ar trebui sã se desfãsoare în 4 puncte si vor avea loc între km 86+601 si km 105+120, iar beneficiarul investitiei este Directia Regionalã de Drumuri si Poduri Craiova, dacã nu se va decide sã treacã la Timis.  Lucrãrile ar trebui sã fie  executate de Straco Grup. Termenul de executie, însã, este total depãsit, mai ales cã lucrãrile trebuiau sã înceapã în 19 mai 2015 si sã se finalizeze un an mai târziu.
Diana Mitrache