Pretul apei a crescut. Care este comparatia cu restul utilitãtilor?

Aproape nu e zi în care angajatii de la Apa Serv sã nu se confrunte cu oameni care sã le reproseze cã apa, cea care vine din munte, este scumpã si cã s-a tot scumpit.
Nimic mai adevãrat, însã, pânã ajunge la robinete, aceasta este tratatã, iar suma cu care s-au majorat tarifele este micã.
„Pretul apei a crescut cu 20 de bani pe metru cub si 20 de bani canalizarea. Sunt niste conditionalitãti ce au  trebuit sã fie respectate, ca sã obtinem finantarea. La un consum mediu de 3 mc  de persoanã pe lunã, majorarea este cu 60 de bani. E o crestere, cã si un ban este mult, dar, dacã ne uitãm la valoarea investitiilor, care este de zeci de milioane, nu mai este chiar asa. Pe lângã  confortul de care beneficiem, ne aduce si siguranta în functionarea sistemului ”,  a precizat Cristian Ionicã, manager general SC Apa Serv Valea Jiului.
Nu mai putin de 90 de  milioane de euro a primit Apa Serv pentru  implementarea unui amplu proiect ce va îmbunãtãti sistemul de aductiune al apei si canalizarea în mai multe orase ale Vãii Jiului, iar acest proiect va impus, în timp si alte majorãri, sustin cei de la Apa Serv, însã, nu se vorbeste despre cresteri semnificative de tarif. „Cred cã acei 20 de bani pe mc de apã, de fapt 60 de bani, pentru un consum de 3 mc pe lunã, e incomparabil cu ce s-a  realizat. Degeaba aveam apã bunã, dacã trecea printr-o retea cu probleme, si ajungeam la nivelul anilor 70 – 80 cu 3 ore apã pe zi. Si toti ne spun cã apa cade pe noi. Cade, dar este o apã brutã, ce trebuie tratatã. Pe perioada derulãrii contractului, pânã în 2020, avem un grafic de pret pe fiecare an în parte. Va mai fi o crestere de pret, la finele ultimului an, dar sunt cresteri de pânã la 10 %”, a mai adãugat managerul SC Apa Serv Valea Jiului.
Dacã este sã facem o  comparatie, cu alte societãti, care au practicat  majorãri de preturi, atunci numai energia electricã ne-a uscat la propriu buzunarele. Pretul a crescut, de la 1 ianuarie 2019, cu 0,74 %, ceea ce înseamnã, pentru un consumator casnic, o crestere cu 3,5 lei, lunar. Din luna aprilie 2018, inflatia în România a crescut de la 4,3% la 4,6%. Cu toate acestea, la apã, tarifele sunt mult mai putin crescute.
Diana Mitrache

8 comentarii la „Pretul apei a crescut. Care este comparatia cu restul utilitãtilor?

 • 8 octombrie 2019 la 22:50
  Permalink

  Sa va ia dracu de hoti,tot timpul scumpiti apa si bagati chestia cu obtinerea de finantari! Pai sa-mi bag…in chefurile voastre lunare cu premiantul lunii pe banii nostri! Si calitate ioc! Sunteti niste hoti,dna sa vina sa va ia !

  Răspunde
  • 9 octombrie 2019 la 12:39
   Permalink

   degeaba ai injuri si te revolti…..gandeste-te la niste lucruri simple…..in fiecare bloc exista apartamente goale ale oamenilor care au plecat …..pe urma exista o gramada de persoane debransate oficial ( care nu platesc apa ) dar bransate ilegal…….si mai exista persoane care nu declara consumul real de pe ceasuri……plus ca mai sunt si pierderi ale retelelor care sunt vechi….aduna toate astea si vei intelege de unde si „pretul „…….daca continuati in acest „cerc” veti ajunge si cu apa in situatia „termoficarii ” de veti merge „la izvor ” ca sa aveti apa inclusiv de „buda”………asta e situatia „reala ” a zonei voastre „faimoase”……urmeaza zilele urmatoare probabil …noi jafuri noi spargeri noi talharii……ca e ceva obisnuit ” in zona „……ba magazinul altex…..ba vre-un cazino…..ba vre-un magazin de piese auto….ba vre-un magazin alimentar…ba vre-o agentie de pariuri….ba vre-o gainarie stradala ..ba vre-o talharie…..se vede din avion tot aspectul de mohorat…. de degradat ….de saracie….de tiganie…….parca te intorci intr-o alta lume….cand intrii in valea jiului poti da linistit ceasul inapoi cu 50 de ani…….pana si mancarea e mizerabila …complet diferita de alte locuri…..de cazare nici n-are rost sa mai discuti…..sub orice critica…….vizitati alte orase…..si pe urma reveniti….s-ar putea sa va dati seama de anumite lucruri

   Răspunde
 • 9 octombrie 2019 la 17:13
  Permalink

  turistul…ca de obicei bolnav de ura,,, dute sa mananci in Bucuresti,,,,acolo unde s-au inchis mai multe restaurante de infecte ce erau,,, si sigur se gaseste si in orasul tau „perfect”,,,, nu deschide gura fara sa cuplezi si creierul,,,in rest numai venin,,, dar na, atata poti, atata faci 😛

  Răspunde
  • 9 octombrie 2019 la 19:32
   Permalink

   deschide fereastra si priveste ce ai „in jur”….si poate iti dai seama ce vezi in jur …si ce e „venin”

   Răspunde
  • 11 octombrie 2019 la 17:31
   Permalink

   turisrul are drepte,se fura f mult si cineva trebuie sa plateasca pierderile

   Răspunde
 • 11 octombrie 2019 la 12:09
  Permalink

  Sa vina avram inapoi la apaserv ca i se termina apa de la Consiliul judetean.Oricum biroul nu l-a predat cind a plecat la Deva.

  Răspunde
 • 13 octombrie 2019 la 20:27
  Permalink

  Problema e ca daca faci economie esti un jegos in mintea lor.In VJ este apa garla doar ,,clienti ” nu sunt ,atunci incarca facturile fraierilor ce sunt captivi la ,,teava” lor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.