Ploile si vremea extrem de rece din ultimele zile nu au pus mari probleme operatorului ei apã si canal din Valea Jiului.
Astfel reprezentantii SC ApaServ Valea Jiului spun cã nu au existat probleme la statia de pe Jiet, care este reabilitatã complet, în schimb mici probleme au existat la statiile de pe Taia si Zãnoaga. Din aceastã cauzã în orasul Petrila au existat restrictii pe timp de noapte.
“Ploile din ultima vreme au creat probleme cunoscute pentru noi. În statiile de tratare situatia a fost gestionatã din rezevoarele de înmagazionare dar cu restrictii pe timp de noapte în Petrila pentru cã statia Taia se opreste mai repede din cauza  turbiditãtilor. Au crescut numãrul problemelor dar este o situatie obisnuitã pentru noi pentru cã atunci când plouã încep sã fie mai multe  probleme. Alimentarea cu apã si canal s-a fãcut cu un regim normal pentru aceastã perioadã”, a declarat Florin Donisã, director tehnic în cadrul SC ApaServ Valea Jiului.
Cantitãtile de ploi care au cãzut în ultimele zile au adus cu ele si costuri mai mari pentru  societatea de apã si canal din Valea Jiului. Astfel a crescut consumul de reactiv care se foloseste în statiile de tratare.
“Pentru cã s-a lucrat în regim de precipitatii în aceastã perioadã costurile cu reactivi si energie cresc dar nu au fost depãsite costurile normale pentru aceastã perioadã. Cantitatea de precipitatii nu a fost una foarte mare, poate a plouat un pic mai mult la munte tocmai de aceea a fost si o turbiditate putin mai mare. A fost o ploaie mocãneascã care a tinut mai multe zile, va mai ploua si în zilele care urmeazã si ne asteptãm la precipitatii pentru ziua de joi. Dacã ne uitãm pe cursurile principale de apã încã se resimte seceta. Toate statiile functioneazã în parametrii iar acum în reabilitare sunt statiile Taia si Zãnoaga dar aici nu putem vorbi de o  performantã atât de mare ca la Jiet si Valea de Pesti. Dacã acolo tehnologizarea a fãcut ca statiile sã functioneze la turbiditãti crescute, nu acelasi lucru îl putem spune de statiile de la Taia si Zãnoaga”, a mai spus sursa citatã. Astfel, investitiile realizate în statiile de tratare a apei au un efect pozitiv asupra activitãtii.
Cosmin BACIU