Interzicerea debransãrii, act de discriminare

Consiliul National pentru Combaterea Discriminãrii a decis cã interzicerea debransãrii abonatilor de la sistemul centralizat de încãlzire este un act discriminatoriu.  O decizie a CNCD care, în urmã cu câteva sãptãmâni, a recomandat Consiliului Local Focsani sã procedeze la înlãturarea caracterelor discriminatorii dintr-o hotãrâre de consiliu local care stabileste zonele unitare de încãlzire, poate deveni un precedent. De altfel, nici la Petrosani, abonatii casnici ai  sistemului centralizat de termoficare nu se puteau debransa în perioada în care se furniza agent termic.
În urmã cu doi  ani, sase familii de  proprietari care locuiesc într-un bloc din Focsani, au fãcut cerere la  societatea de termoficare ENET pentru debransare, solicitând sã nu mai primeascã apã caldã si cãldurã în sistem centralizat. Oamenii au arãtat cã facturile pe care le plãteau erau foarte mari, însã cererea lor a fost respinsã. Astfel, abonatii rãmasi captivi s-au adresat Consiliului National pentru Combaterea Discriminãrii.
“Colegiul director retine cã s-a sãvârsit o faptã de discriminare si este de opinie cã aspectele ce fac obiectul prezentei plângeri intrã sub incidenta art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 10, lit h din OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare cu modificãrile si completãrile ulterioare”, se aratã în hotãrârea Consiliului. Decizia CNCD creeazã astfel un precedent.
Cosmin BACIU

2 comentarii la „Interzicerea debransãrii, act de discriminare

 • 8 octombrie 2019 la 19:17
  Permalink

  Situatiile de genul asta sunt foarte simplu de gestionat. Pur si simplu nu mai consumi de la sistemul centralizat (inchizi vana de izolare), iar in interiorul locuintei te debransezi efectiv si iti vezi de treaba ta. Vei avea consum zero (contorul nu va mai intregistra nimic) si cheltuieli zero la sistemul centralizat. Si abuzul a fost inlaturat.

  Răspunde
  • 8 octombrie 2019 la 19:31
   Permalink

   iti baga ei pierderi de retea…..stai linistit…..asa e si la curent….poti sa inchizi o luna curentul de la siguranta din casa scarii si din casa si sa pleci o luna de acasa……ca tot vei primi factura cu ceva de plata……centrala termica pe condensare „e sfanta”…..iti faci cum vrei …cat vrei…. ce vrei…..si la modelele noi le poti comanda temperatura de pe telefonul mobil ……..chiar inainte sa ajungi acasa……

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.