Acuzatii de fraudã la nivelul Complexului Energetic Hunedoara

Sindicalistii de la Complexul Energetic Hunedoara îi acuzã pe cei din conducerea societãtii de fraudã. În plus, liderii de la Sindicatul Muntele si Sindicatul Solidaritatea Hunedoara refuzã sã renunte la luptã pentru salvarea celor patru exploatãri miniere si a trei grupuri energetice pe cãrbune.
Potrivit sindicalistilor, drepturi de naturã salarialã negociate în Contractul Colectiv de Muncã,  acordate cu ocazia  pensionãrii sau pentru evenimente nedorite cum ar fi ajutoarele de  înmormântare sau plãtile compensatorii în caz de disponibilizare, sunt  raportate la nivelul anului 2017, în mod fraudulos, de directoarea economicã a societãtii.


„Am constatat cã d-na Director Economic, Ioana Arvunescu, nu a dispus modificarea sumei la care se raporteazã salariul mediu brut lunar pe societate, la nivelul anului 2018 asa cum cer prevederile Contractului Colectiv de Muncã. Am cerut directiei economice lãmuriri pe acest subiect deoarece este scandalos sã furi bani de la morti. Sã refuzi acordarea ajutoarelor de deces la nivelul prevãzut de CCM, aproximativ 4700 lei, fatã de 3500 lei cât se acordã în prezent raportat la 2017, este un furt si în lipsa unui rãspuns oficial ne vom adresa parchetului. Practic, toti salariatii care au avut evenimente nedorite în familie sau cei care au iesit la pensie în acest an, au fost furati de cei de la Directia economicã cu sume cuprinse între 1000 si 4000 lei, fãrã sã vorbim de salariatii decedati în acest an, pentru care sumele acordate familiilor acestora au fost prejudiciate cu sume mult mai mari. Întelegem cã situatia societãtii este una gravã dar nu putem sã fim de acord cã economia sã se facã de la sumele prevãzute pentru ajutoarele de deces de exemplu. Guvernul României are pârghiile necesare pentru redresarea acestui producãtor de energie electricã, pe cale de consecintã cei din  conducerea CEH trebuie doar sã cearã sprijinul guvernamental, iar  salariatilor trebuie sã li se respecte drepturile negociate în CCM. Le transmit actualilor sau fostilor colegi care au fost prejudiciati de aceste drepturi sã cearã în instantã sau prin sindicate recuperarea diferentelor de bani la care aveau dreptul, iar doamnei Director Economic îi cer public demisia, pentru un singur motiv nu cã nu am avea destule si anume pentru cã a „furat de la morti” sau din coliva acestora mai exact. Rusine.” a declarat presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara – Cristian Istoc.
Începând cu 1 ianuarie 2018, odatã cu transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, toate drepturile de naturã salarialã din CCM, raportate la salariul mediu brut lunar pe societate realizate la nivelul anului precedent, ar fi trebuit sã creascã cu cel putin 20%. Astfel, toti salariatii Complexului Energetic Hunedoara care au iesit la pensie în anul 2019,  precum si cei care au avut decese în familie, ar fi  trebuit sã primeascã sume de bani cu peste 1000 lei / fiecare salariu mediu brut lunar la care au avut dreptul.
Cosmin BACIU

6 comentarii la „Acuzatii de fraudã la nivelul Complexului Energetic Hunedoara

 • 7 octombrie 2019 la 19:28
  Permalink

  Lasati acuzatile ca la asta ne pricepem toti . Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 8 octombrie 2019 la 19:23
  Permalink

  Pai si sindicatele ce au facut pana acum. Stiau de situatia asta si nu au facut nimic. NIMIC.

  Răspunde
  • 17 octombrie 2019 la 10:20
   Permalink

   Cum ce a facut sindicatul? Stau la aceasi masa, la acelasi ciolan. Se ocarasc doar in vazul lumii, sa ii vada „prostimea” , iar cand nu le mai ajunge ciolanul, incep sa se muste si scot in presa unele din ilegalitatile facute.

   Răspunde
 • 9 octombrie 2019 la 13:46
  Permalink

  cpmplexul este statul asa ca frauda a facut-o statul roman adica PSD

  Răspunde
  • 17 octombrie 2019 la 10:09
   Permalink

   Sunt mai multe nereguli efectuate de aceasta doamna, nici legea nu o pune in aplicare asa cum trebuie. Mai trebuie „scarpinata” aceasta doamna si pusa sa plateasca toate inselatoriile.
   Are curajul ?i nesimtirea de a umbla la banii oamenilor neajutorati ?i nevoiasi ai CEH.

   Răspunde
   • 17 octombrie 2019 la 20:42
    Permalink

    Si tu crezi ca aceasta doamna a facut ceva de capul ei? Sa nu fim naivi. A facut doar ce i-a spus seful ei, care e mana in mana cu sindicatele. Dar daca ne intereseaza doar „acarul Paun” l-am gasit. Ea e!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.