Parc national nãpãdit de gunoaie

Un parc national aflat la doi pasi de municipiul Petrosani este nãpãdit de gunoaie. Sãptãmânal, voluntarii adunã saci întregi cu gunoaie din Parcul National Defileul Jiului.
Cei de la administratia parcului national vin cu un mesaj dur, adresat celor care îsi curãtã autoturismele si îsi aruncã gunoaiele în zona protejatã.
“Bunã, da mã adresez tie, care din comoditate sau lene îti arunci mizeria  în Jiu si tie care treci printr-un parc national si te apuca hãrnicia sã-ti cureti cotetul pe patru roti în parcare. Sãptãmâna trecutã am mai fãcut o  ecologizare dupã actiunea „Miscare Pentru Un Mediu Curat”, un fel de „after party” de strâns gunoaie dupã iubitorii de tara si natura. Nu postam sã ne lãudãm, dar, a nu stiu câta oarã, vã atrag atentia si mã întreb: Ne mai civilizãm si noi? Hmmm? Greu nu? Nu esti obligat sã strângi gunoaie, nici din propria initiativa si nici în actiunile de ecologizare, dar poti face un lucru mãret, sã nu-ti lasi gunoaiele din masinã în parcãri, nici aici si nici în altã parte sau… stai acasã”,  spun cei de la administratia Parcului National Defileul Jiului.  De altfel, gorjenii i-au acuzat de nenumãrate ori pe cei din Valea Jiului de faptul cã toate mizeriile aruncate în Jiu ajung la ei.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.