Trei cinematografe din judetul Hunedoara difuzeazã în  premierã un film în noul format revolutionar 3D+ HFR.  Astfel cinematograful Serban Ionescu din Petrosani, Cinema City Deva si Cinematograful Flacãra din Hunedoara se alãturã altor 36 de locatii din tarã unde va fi vizionat filmul Gemini Man cu acest format revolutionar.
Acesta este un format digital revolutionar cu o ratã de 60 de cadre pe secundã, mai mult decât dublu fatã de rata traditionalã pe secundã a filmelor, ceea ce oferã spectatorului o  experientã amplificatã de imersie totalã în formatul 3D.Cu 60 de imagini 3D proiectate pe secundã, derivate dintr-un master impecabil de 120 de cadre pe secunde, redã imaginile mai aproape de ochiul uman decât a fost posibil vreodatã, aducând privitorul chiar în mijlocul actiunii. Mai multe imagini înseamnã mai multã profunzime, permitând, astfel, spectatorului sã vadã si sã perceapã mult mai multe detalii într-un cadru. Acest mix de performantã tehnologicã si actiune aduce pe marele ecran viziunea  intactã a spectacolului vizual creat de regizor. Acest progres în naratiunea vizualã oferã spectatorilor cea mai fascinantã si mai captivantã  experientã cinematograficã din tot ce poate oferi o salã de cinema în acest moment.
Pentru a scoate în evidentã aceastã particularitate a lui Gemini Man, studiourile Paramount Pictures au lansat în acest week-end un clip video cu imagini din culise, ce explicã tehnologia 3D+ folositã, în care detaliile sunt mult mai bine redate, iar spectatorul se simte purtat chiar în mijlocul  actiunii. Cineastul vorbeste chiar de o „nouã erã în cinematografie”, datoratã acestor inovatii în modul de capturare si de redare a imaginii.
Cosmin BACIU