Executia lucrãrilor de restaurare la Castelul Nopcsa din satul Sãcel, comuna Sântãmãrie Orlea, poate începe, dupã ce ordinul de începere a lucrãrilor a fost emis.
Interesul pentru derularea acestui proiect integrat strategiei locale de  dezvoltare economico-socialã, furnizând repere pentru atragerea de investitii în zonã, valorificarea fortei de muncã disponibilã, a potentialului  turistic pe coordonate de ecoturism, agroturism si turism rural sau de  aventurã, a factorilor de mediu si relief.

Obiectivul general al proiectului este recuperarea si valorizarea  patrimoniului material, imaterial si promovarea acestuia în context regional si european.
În prezent, castelul este declarat monument istoric fãrã a fi deschis publicului din cauza stãrii avansate de degradare produse de lipsa întretinerii si de vandalizarea clãdirii, fiind  necesarã realizarea de lucrãri de restaurare a clãdirii pentru  introducerea sa în circuitul turistic si deschiderea cãtre public. Lucrãrile vor fi executate de asocierea SC Metal Prod West SRL & SC Masecons 2010 SRL, iar valoarea proiectului este de 6,4 milioane de lei. Fondurile au fost alocate prin Programul National de Dezvoltare Localã si din bugetul judetului Hunedoara. Termenul de executie a lucrãrilor este de 18 luni.
Biroul de presã