E secetã, iar cei care gestioneazã sistemul hidrografic al bazinului Jiu spun cã este momentul ideal de a stabiliza malurile.
De altfel, toate apele ce vin din munte au fost dragate si curãtate si acum, malurile sunt  stãvilite cu pietre uriase, tocmai pentru ca, în eventualitatea în care debitele ar creste  brusc, apa sã nu sape terasamentul. Echipele  care fac acest lucru sunt acum în zona Jiului de Vest, înainte ca acesta sã se uneascã cu cel din Est, în orasul Aninoasa.
„Pentru noi, cei care lucrãm la Apele Române, debitele mici ne ajutã, pentru cã  intervenim cu utilaje  în zone mai sensibile. Mai avem puncte critice, unde sunt pericole la eventuale inundatii si noi consolidãm acum malurile”, a spus Sorin Corici, sef al Sistemului Hidrografi Ape Jiu.  Specialistii în sistemul hidrotehnic al apelor din zona noastrã recunosc cã acum cotele sunt mici, debitele slabe si asta mai ales în zona de est a Vãii Jiului. Pe Jiul de Vest Jiul curge cu 2 m/s. Media anualã ar fi fost 10 m/s, dar, pânã va ploua, angajatii de la Apele Române  consolideazã malurile. Astfel de lucrãri au avut loc nu doar în zona Aninoasa, ci în toate portiunile sensibile, atât pe Jiul de Vest, cât si pe cel de Est, în zona Jiet.
Diana Mitrache