Municipiul Petrosani se pregãteste pentru sãrbãtorile de iarnã. Autoritãtile locale de la Petrosani  închiriazã produse pentru iluminatul ornamental festiv din perioada sãrbãtorilor de iarnã 2019-2020.
Suma alocatã de municipalitate este de 419.740 ron. Prin închirierea unor instalatii luminoase tip LED se fac si economii la buget.
“Cu ocazia  sãrbãtorilor de iarnã în municipiul Petrosani, autoritatea contractantã, intentioneazã sã închirieze prin procedura de achizitie public, o gamã cât mai variatã de produse decorative  destinate iluminatului ornamental festiv si  decorative, confectionate pe baza ultimelor tehnologii cu LED-uri, care confer calitate, se conformeazã standardelor de sigurantã, sunt destinate decoratiunilor pentru exterior, si care datoritã designului  atractiv produc un efect vizual si un impact deosebit. Autoritatea contractantã a optat pentru tehnologia LED, deoarece aceasta  oferã beneficii substantiale cum ar fi: culori mai intense, mai clare si mai luminoase, pierderi mai scãzute de flux luminos si consum redus de energie”, aratã autoritãtile locale Petrosani.
Ce ornamente vor ilumina Petrosaniul?
Conform caietului de sarcini, firma care va câstiga licitatia va trebui sã împodobeascã municipiul Petrosani cu figuri tridimensionale sub forma unor candele sau a unui tren. De asemenea municipiul va fi împodobit cu baghete luminoase, cu reni, oameni de zãpadã, stele cãzãtoare, ursi, brazi, dar si multe ale figurine specifice sãrbãtorilor de iarnã.
Cosmin BACIU