Personalul angajat la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului care nu îndeplineste conditiile de pensionare la momentul închiderii definitive a societãtii va fi preluat de Complexul Energetic Hunedoara. Este o reusitã obtinutã de senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
S-a deblocat transferul persoanelor de la Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului la Complexul Energetic Hunedoara. Marti  a avut loc o nouã  întâlnire a factorilor de decizie pentru  clarificarea situatiei personalului angajat la Societatea de Închideri Mine Valea Jiului,  societate care urmeazã sã se închidã la finele acestui an. La întâlnire a participat senatorul Cristian Resmeritã si directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, în urma  acestei întâlniri, demersurile fãcute în ultimele zile de  senatorul Cristian Resmeritã s-au  concretizat prin  transferul primelor 15 persoane de la SNIM VJ la CEH.
„Consider cã ne aflãm pe drumul  cel bun si in urma  discutiilor purtate cu factorii decidenti s-au gãsit solutiile pentru rezolvarea pânã în prezent a situatiei a unei pãrti din personalul angajat la Societatea Nationalã de Închideri Mine  astfel cã astãzi,15 persoane au fost preluate de Complexul Energetic Hunedoara.  Nu ne vom opri însã aici si vom continua demersurile pentru rezolvarea situatiei si a celeilalte pãrti a personalului angajat la SNIM, prin obtinerea ordonantei care sã prelungeascã efectele Ordonatei 36/2013”,  a declarat Cristian Resmeritã, senator PSD.
Societatea aproape se închide la finele anului, iar aproape 300 de persoane ar putea rãmâne fãrã loc de muncã. Nu se pot pensiona, nu se pot transfera la minele viabile si nu existã niciun act normativ care sã îi protejeze pe viitor. Pentru acestia, s-au cãutat solutii astfel încât potrivit unui protocol semnat încã de acum câtiva ani, sã fie preluati de Complexul Energetic Hunedoara.
Cosmin BACIU