CEH poate da cãldurã, dacã preia centralele termice

Functionarea termoficãrii este încã incertã, desi a început oficial sezonul rece.  Din 2.000 de abonati casnici, câti erau în iarna trecutã la sistemul public de  termoficare, mai sunt maxim 800.
Cifrele au scãzut din cauza proastei gestionãri a situatiei, iar firma care a furnizat agent termic la Petrosani, singurul oras ce a rãmas bransat, a dat  faliment. Mai sunt câtiva abonati si la Vulcan, însã, managerul Complexului Energetic Hunedoara vorbeste acum despre modalitatea de a furniza  cãldurã în aceastã iarnã.
„Noi o sã fim pregãtiti pentru furnizarea agentului termic în Petrosani si Vulcan. Sunt anumite  probleme acum, tinând cont cã firma care furniza nu mai existã si noi o sã vedem în ce posturã o sã putem noi prelua punctele termice, din care sã distribuim apoi cãtre populatie. Pânã în punctele termice, nu existã nicio problemã”, a spus Samuel Dioane , manager CEH. Sistemul de aductiune de la Paroseni este si el  învechit si nimeni nu a investit decât în cârpeli. Desele întreruperi au  determinat oamenii sã renunta la termoficare, însã, nici cei care erau bransati nu au plãtit toti pentru  aceste servicii. „Noi avem un grad de încasare pe anul trecut de 48 %”, mai afirmã Dioane.
Pentru a functiona  sistemul de termoficare este nevoie de huilã, însã, la fiecare minã au existat probleme ce au îngreunat fluxul tehnologic si, implicit, productia de huilã. Ca atare, acum se vorbeste si de importuri de huilã.
„Stocurile sunt cam de 12.000 tone de cãrbune acum, dar nu se pune  problema pentru cã functionãm si avem si  contracte de import în vigoare. Stãm mai prost  ca anul trecut. Noi avem  un grafic de functionare si, în functie de necesitãti, Paroseniul are nevoie de  2.200 de tone, Mintia, dacã functioneazã cu un cazan, are nevoie de 1.100, dacã functioneazã cu un grup  2.200 de tone”, a conchis managerul CEH.
Si iarna trecutã, sistemul de termoficare a fost pornit târziu, când deja ningea si abia cu mari interventii, motiv pentru care, în repetate  rânduri, primarul Tiberiu Iacob Ridzi a fãcut apel cãtre populatia din oras sã îsi caute si alte surse alternative, pânã se va ajunge la o întelegere cu cei de la CEH.
Diana Mitrache

3 comentarii la „CEH poate da cãldurã, dacã preia centralele termice

 • 1 octombrie 2019 la 18:32
  Permalink

  daca vor fii bani la bugetul de stat va fii si caldura si apa calda

  Răspunde
  • 4 octombrie 2019 la 20:11
   Permalink

   banii de la „bugetul de stat” sunt banii oraselor care „contribuie ” care au investitii care au venituri care au angajati si care au firme multinationale…..cu ce va produc primariile alea ale voastre local acolo nu ar putea sa va plateasca nici lumina stradala……vai de capul vostru acolo…..noroc cu „bugetul de stat”…caci cu voi si cu ale voastre „venituri ” —-doamne fereste pazeste si apara…..se vede dupa cum arata „zona” cat de „productiva” si „dezvoltata” este…….si se vede „din avion” si cum arata oamenii pe strazi……cum dracu puteti traii in conditile alea ??????…..stai numa sa aibe loc „Regionalizarea” si sa traiasca fiecare zona din ce produce…..ca dispareti nu doar ca zona prin depopulare ……ci dispareti si de pe harta ca reprezentare

   Răspunde
 • 3 octombrie 2019 la 08:05
  Permalink

  Vai de viata voastra de prostalai si dobitoci ce sinteti !!! Ati inchis minele, ati dat afara minerii si acum sugeti cariciul idiotilor, importind Muila, pardon, huila :)))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.