Postul de profesor al senatorului Cristian Resmeritã a intrat în restructurare. Situatia este din cauza scãderii populatiei scolare.
Astfel, simtind pe pielea sa cã existã sansele de a-si pierde postul, senatorul PSD, Cristian Resmeritã, vine în sprijinul cadrelor didactice care se confruntã cu aceeasi situatie.
“Eu sunt profesor titular la Scoala Nr. 4 din Vulcan. În anul 2008 atunci când mi-am suspendat contractul de muncã, fiind ales deputat, erau peste 1200 de copii la aceastã scoalã. Eu am fost singurul profesor de fizicã de acolo si se pãrea cã postul meu nu are ce sã pãteascã. În acest moment la scoalã sunt undeva la 600 de copii iar postul meu de fizicã, singurul de acolo, se restructureazã, fiind nevoit sã iau niste ore si la o altã scoalã. Existã o chestiune internã a Inspectoratului Scolar Judetean în sensul în care, dacã se restrânge activitatea unui profesor, inspectoratul este obligat sã îl tinã titular chiar dacã orele se vor împãrti la mai multe unitãti scolare. Estetreaba inspectoratului sã îi  protejeze pe oameni”, a declarat senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
De-a lungul anilor, sute de  catedre din Valea Jiului si nu numai au intrat în restrângere. La nivelul municipiului Petrosani una din solutiile identificate  a fost realizarea unui consortiu, astfel încât dascãlii care se aflã în situatia restrângerii postului sã îsi poatã completa norma la o altã unitate de învãtãmânt.
Cosmin BACIU