Un eveniment  de talie  internationalã, care reuneste cercetãtori din zeci de state ale lumii va avea loc la sfârsitul acestei sãptãmâni la INCD INSEMEX Petrosani.
Este vorba despre Simpozionului International pentru Sãnãtate si Securitate în Muncã (SESAM), organizat de INCD INSEMEX, în parteneriat cu Universitatea din Petrosani si Inspectia Muncii, sub auspiciile Ministerului Cercetãrii si Inovãrii, al Academiei oamenilor de Stiintã din România si al Academiei de Stiinte Tehnice din România, Simpozionul International pentru Sãnãtate si Securitate în Muncã (SESAM), reprezintã deja un etalon al evenimentelor de acest fel din tara noastrã.
În cadrul evenimentului, care anul acesta a ajuns la cea de-a IX-a editie, Institutului National de Cercetare Dezvoltare INSEMEX Petrosani va aniversa si 70 de ani de la înfiintarea. Potrivit directorului general al INSEMEX, dr.ing. George Artur Gãman, deschiderea festivã a SESAM 2019,  va avea loc joi, 3 octombrie 2019, de la ora 9,00 în Aulã Magna a Universitãtii din Petrosani. Peste 100 de lucrãri stiintifice vor fi prezentate în cadrul acestui simpozion, iar acestea se vor bucura de analizã si recenziile unui comitet stiintific de exceptie, format din personalitãti recunoscute în domeniu. Organizatorii precizeazã de asemenea cã lucrãrile stiintifice transmise în conformitate cu tematica simpozionului, acceptate si prezentate în cadrul manifestãrii vor fi publicate cu acces deschis într-un volum al MATEC Web of Conferences, publicatie indexatã în baze de date internationale importante pentru comunitatea academicã: Scopus, CPCI (ÎSI Web of Science – Clarivate Analytics), CAS, Compendex, DOAJ, EBSCO, Google Scholar, Inspec, ProQuest.
Agenda completã a evenimentului SESAM 2019 poate fi consultatã accesând paginã web dedicatã sau urmând linkul urmãtor: https://sesam2019.insemex.ro/wp-content/uploads/2019/09/SESAM-2019-Final-Program.pdf