Încãlzirea din Petrosani, la diverse

Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara s-a întrunit, la finalul sãptãmânii trecute. În timp ce Prefectura Hunedoara a solicitat mãsuri urgente,  situatia fiind una potential generatoare de crizã, la CEH, subiectul a fost trecut ca informare, la diverse.
Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, sustine cã societatea poate furniza agent termic populatiei din Petrosani, însã trebuie clarificate anumite aspecte.
“Am avut mai multe întruniri pentru a gãsi o modalitate de asigurare a agentului termic.  Noi avem capacitatea, putem furniza agent termic, dar trebuie sã gãsim o modalitate legalã. Dacã ar fi sã  preluãm noi distributia agentului termic este nevoie ca abonatii sã încheie noi contracte cu Complexul Energetic HUnedoara, în spetã termocentrala Paroseni. O altã solutie ar fi ca Primãria Petrosani – Consiliul Local sã înfiinteze o nouã societate de termificare”, a declarat Samuel Dioane, directorul general al Complexului Energetic Hunedoara.
În cazul în care CEH-ul ar prelua distributia agentului termic ar fi necesare angajãri la punctele termice.
“Partea economicã si cea juridicã analizeazã toate aspectele, astfel încât sã se poatã furniza agent termic abonatilor. O altã problemã este cã nu se cunoaste numãrul exact de abonati. noi nu putem da cãldurã pentru câteva sute de abonati. Pãrerea mea este cã s-a întârziat foarte mult pe aceastã temã”, a mai spus sursa citatã.
Facturi neachitate
Existã însã vesnicele probleme în ceea ce priveste plata facturilor la încãlzire. Potrivit  oficialilor, Complexul Energetic Hunedoara a recuperat o sumã infimã din facturile emise anul trecut. Numai 48% din abonatii casnici din municipiul Petrosani care au beneficiat de agent termic în sistem centralizat si-au achitat facturile.
Autoritãtile din judetul Hunedoara sunt tot în faza de a identifica solutii pentru furnizarea agentului termic în Petrosani. Încã se cautã solutii pentru sistemul centralizat, la care mai sunt bransate 1.500 de apartamente si circa 150 de agenti economici. O solutie, identificatã si în urmã cu câteva luni, este ca  producãtorul de energie, Complexul Energetic Hunedoara, sã asigure furnizarea agentului termic. Problemele de la Petrosani au apãrut dupã ce societatea de termoficare a intrat în faliment.
Cosmin BACIU

2 comentarii la „Încãlzirea din Petrosani, la diverse

 • 30 septembrie 2019 la 21:28
  Permalink

  Ne trebuie caldura in sistem centralizat in toata Valea Jiului ca stam pe un munte de carbune (huila carbune superior) !

  Răspunde
  • 1 octombrie 2019 la 15:35
   Permalink

   nu conteaza nimic ,doar bani sa fie la bugetul statului si vom avea si caldura si apa calda

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.