Certificatele verzi îngroapã CEH. Ce spune directorul?

În topul firmelor care nu au îndeplinit obligatia de a achizitiona certificatele verzi, Complexul Energetic Hunedoara se aflã pe primul loc.
Sunt nu mai putin de 7844 de certificate verzi pe care trebuie sã le cumpere aceastã societate, care produce energie electricã din huilã, însã, acest lucru este absolut imposibil. Si asta o spune acum directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, care a fãcut o scurtã radiografie a situatiei dezastruoase în care se aflã acum acest colos industrial.
„Stim cã situatia economicã a complexului nu ne permite asta. Noi abia asigurãm salariile si sã nu uitãm cã pretul acestora a crescut foarte mult, ceea ce ne  îngreuneazã foarte mult situatia noastrã. Sunt sume colosale, cã un certificat este 28 de euro la aceastã orã si, la fiecare Mwatt produs e nevoie de 1 certificat verde”, a precizat Samuel Dioane. Director  general al CEH.
Dar directorul CEH spune cã a cerut clementã si ca oficialii europeni sã ia în calcul alte variante, însã, nu a obtinut si un rãspuns favorabil.
„Plãtim certificate verzi toti, dar ar trebui sã plãtim si noi ceva pentru stabilitate. Asta, tinând cont cã hidro merge doar cînd e apã si dacã e secetã nu va functiona. Eolianul la fel, fotovoltaicele, vine iarna, nuclearul are exact 1400 MWatti, dar tin cont si ei de apã, cã dacã nu au apã, nu au cu ce rãci reactoarele, iar singurii care putem furniza energie suntem noi si CEO. Deci ar  trebui sã plãtim  si noi o taxã. Am cerut, dar ni se spune cã suntem în tranzitie si cãrbunele, la nivelul UE, va fi istorie”, mai spune directorul Complexului Energetic Hunedoara.
Cu aproape 8.000 de certificate verzi ce trebuie achizitionate Complexul Energetic Hunedoara este  în top absolut. Urmãtoarea firmã clasatã în acest nefast top este Agrotrust SRL, dar, în cazul lor,  vorbim de doar 33 de certificate.
Diana Mitrache

2 comentarii la „Certificatele verzi îngroapã CEH. Ce spune directorul?

 • 30 septembrie 2019 la 21:29
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 1 octombrie 2019 la 13:12
  Permalink

  sa le plateasca statul din bugetul statului daca vor caldura si lumina

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.