Apã potabilã în statiunea Straja – Lupeni

În sedinta din data de 30 septembrie 2019, Consiliul Judetean Hunedoara a adoptat  hotãrârea privind  aprobarea documentatiei tehnico-economice studiu de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Alimentare cu apã potabilã în statiunea Straja – Lupeni”.
Proiectul presupune pomparea apei potabile printr-o aductiune cu cca. cinci statii de pompare intermediare, începând cu statia de Tratare a apei Braia pânã la rezervoarele existente de cca. 130 mc din zona schitului Straja, unde se va construi un rezervor nou pentru apã potabilã. Tot aici va fi amplasatã si ultima statie de pompare SP 5 pentru a transporta apa potabilã si la rezervoarele existente 2 x 90 mc (amplasate la cota 1.470) la extremitatea sudicã a complexului de cabane „Straja veche”.
În vederea asigurãrii necesarului de apã potabilã pentru populatia din zonã se impune construirea unui rezervor nou de cca. 500 mc, din care se va face distributia apei potabile cãtre consumatori. Rezervorul va fi dotat cu o mini-statie de clorinare care va asigura clorinarea apei fiind complet automatizatã în acest sens.
„Proiectul a pornit în varã când, împreunã cu presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, cu primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, am vãzut la fata locului ce se întâmplã. Împreunã cu operatorul SC Apa Serv Valea Jiului SA am ajuns la concluzia cã cel mai bine este ca apa sã fie transportatã de jos, din Lupeni cãtre Straja. Nu va fi scoasã la licitatie aceastã lucrare pentru cã va fi executatã de operatorul de apã”, a declarat Costel Avram, administrator public al judetului Hunedoara.
Potrivit principalilor indicatori tehnico-economici, valoarea totalã a investitiei, cu TVA este de 5.011.057,85 lei., urmând ca reteaua de aductiune sã mãsoare 4,18 km. Reteaua de distributie va avea 1,95 km si vor fi instalati 16 hidranti de stingere a incendiilor.  Entitatea responsabilã de implementarea proiectului este SC Apa Serv Valea Jiului SA, iar timpul de implementare estimat la 12 luni.  Reamintim cã, în luna octombrie 2017, a fost finalizat proiectul „Colector menajer în Statiunea turisticã Straja – Lupeni”, reteaua de canalizare realizatã având o lungime de 5.133 metri. Valoarea proiectului implementat de SC Apa Serv Valea Jiului SA a fost de 2.243.938,40 lei cu TVA.
Biroul de presã

Un comentariu la „Apã potabilã în statiunea Straja – Lupeni

  • 30 septembrie 2019 la 21:21
    Permalink

    Felicitari ! Vrem apa potabila si canalizare si in Parang !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.