Deplasarea unor consilieri locali din municipiul Vulcan  într-un orãsel din Italia a stârnit controverse. Angela Stoica, consilier local în municipiul Vulcan, a cerut lãmuriri publice dupã ce o gelegatie formatã din mai multi consilieri PSD si ALDE a plecat în peninsulã.
“În sedinta de consiliul local am întrebat cine merge în Italia, mi s-a spus ca doar functionarii publici si ceva de pe la ONG –uri, azi vãd consilierii PSD-ALDE. Totusi- Rusine-erati colegi cu noi si toti am aprobat ca primarul sã meargã si functionarii publici, voi nu ati avut curaj sã ne spuneti mergem si noi. Na, pentru prosteala care ne-ati dat-o, cer public Primãriei Vulcan sã afiseze numele tuturor participantilor pe site si beneficiul cetãtenilor din Vulcan pentru plimbarea asta cu contributia noastrã de 10.000 eu (euro-n.r.).Dl Capris si dl primar, ati mintit când v-am întrebat, frumos din partea dumneavoastrã”, a scris Angela Stoica, pe o retea de socializare.
De cealaltã parte, Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan a reactionat. Acesta sustine cã deplasarea nu a fost suportatã din fondurile bugetului local.
“Se aduce la cunostinta cetãtenilor municipiului Vulcan, cã în ultima decadã a lunii septembrie, administratia publicã localã din municipiul Vulcan împreunã cu membri ai societãtii civile, au  participat la actiunile organizate de PRIMÃRIA DIN SAN MARZANO SUL SARNO – ITALIA, în cadrul proiectului cu fonduri europene: Provocare vs. Dezinformare si Euroscepticism, depus în cadrul programului Europa pentru Cetãteni. Initiatorul proiectului – administratia publicã localã din San Marzano sul Sarno, a urmãrit identificarea partenerilor de proiect din tãrile membre ale Uniunii Europene, pe baza criteriului populatiei de 20.000 locuitori si a celui de atragere de fonduri europene în proiecte locale. Selectarea Municipiului Vulcan ca partener de proiect si demararea colaborãrii în prima parte a acestui an cu Primãria din San Marzano sul Sarno, a condus la organizarea întâlnirii dintre primul grup de cetãteni ai celor douã comunitãti. Finantarea acestei  întâlniri a revenit în  totalitate administratiei publice locale din San Marzano sul Sarno. cu alte cuvinte, primãria municipiului Vulcan nu a cheltuit nici un leu din bugetul local pentru deplasarea delegatiei  vulcãnene în Italia”, aratã informarea.
În plus, Gheorghe Ile sustine cã “costurile de deplasare si cele de sedere în Italia au fost finantate prin proiect, de cãtre partenerul italian. În plus, cheltuielile de cazare rezultate din traseul foarte lung pânã la destinatie si înapoi, au fost suportate personal, de cãtre fiecare membru al delegatiei”. În Italia, primarul din Vulcan a semant acordul de colaborare si înfrãtire ale celor douã comunitãti : Cosimo Annunziata – San Marzano sul Sarno
Cosmin BACIU