Prezenti la adunarea generalã a reprezentantilor din societãtile de apã din România, cei din conducerea SC Apa Serv au avut posibilitatea sã observe cã utilajele cu care ei lucreazã în Valea Jiului sunt de ultimã generatie, iar firmele cu care sunt parteneri pentru furnizorii de echipamente, ori mentenantã, sunt cele aflate în topul national si nu numai.
A fost o constatare despre care cei de la ape vorbesc acum cu mândrie, mai ales cã societatea din Valea Jiului a fost datã si ca exemplu de bune practici în domeniu, la nivel national fiind prima din România care a implementat programul de extindere a retelelor de apã.
„Ne-am bucurat sã fim iar evidentiati ca fiind primul operator care a semnat contract cu finantare europeanã POIM, care este în derulare. Toate tehnologiile de tratare a apei potabile si a apei menajere, care sunt acum în actualitate, le vom folosi noi în cele douã statii ce vor fi reabilitate. Totodatã, toate sistemele de apã si canalizare si tot ce înseamnã fitinguri, armãturi, sunt în top. Am fost încântati când, cei mai buni constructori, cei mai buni furnizori de echipamente i-am regãsit si în caietele noastre de sarcini, dar si în teren. Echipamentele, de fapt, sunt deja în teren”, a spus  Cristian Ionicã, director general SC Apa Serv Valea Jiului.
Expozitia a avut loc timp de 3 zile si acolo au fost prezentate cele mai înalte tehnologii în domeniu, care sunt acum pe piata din Europa. Din fericire, cele mai multe se regãsesc în premierã si în Valea Jiului, ceea ce induce o stare de bine, datã fiind siguranta de care este nevoie în distributia apei potabile.
Diana Mitrache