Cele sase sãli de operatie ale Spitalului de Urgentã din Petrosani au fost dotate cu  echipamente medicale moderne.
Noi investitii au fost realizate la Spitalul de Urgentã din Petrosani, cea mai mare unitate medicalã din Valea Jiului.
“În cursul aceste luni au sosit la Spitalul de Urgentã din Petrosani noile echipamente  medicale – si anume 6 lãmpi pentru sãlile de operatie, un dermatom, un turn de laparoscopie urologicã si douã aparate de anestezie, toate în valoare de aproximativ 14 miliarde de lei vechi. Acum, în toate cele 6 sãli de operatie aparatura este nouã, iar toate aceste  echipamente nu fac decât sã îmbunãtãteascã conditiile de lucru pentru personalul medical”, spune Tiberiu  Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
În vara acestui an, Consiliul Local al municipiului Petrosani a rectificat bugetul  local cu suma de 14.410.000 lei. Banii vin de la bugetul de stat prin Directia de Sãnãtate Publicã Hunedoara si reprezintã cota de contributie a statului pentru finantarea proiectului de investitii ”RK la Spitalul de Urgentã din Petrosani”.
Din aceastã valoare, 10.000.000 de lei vor fi repartizati pentru continuarea lucrãrilor de reparatii capitale la clãdirea Spitalului de Urgentã din Petrosani, iar diferenta de 4.407.000 lei vor fi  utilizati pentru achizitionarea de aparaturã  medicalã si echipamente de sãnãtate publicã.
Lucrãrile pentru constructia clãdirii au început în urmã cu trei ani si fac parte dintr-un proiect amplu care a demarat prin anul 2015. Pânã acum a fost ridicatã clãdirea, montate ferestrele  exterioare si cam atât. Proiectul ar fi trebuit finalizat în anul 2017, numai cã sumele alocate de la minister au fost insuficiente pentru finalizarea la termen a lucrãrilor. Noua clãdire ar urma sã cuprindã saloane cu baie individualã. Clãdirea anexã va avea tot cinci etaje. Legãtura cu actualul corp al spitalului va fi fãcutã prin pasarele construite la etajele I si II. Potrivit documetatiei, lucrãrile de reparatii capitale ar fi trebuit finalizate într-o perioadã de 4 ani.
Cosmin BACIU