Mama Omida nu mai face fatã – PP-DD în tratative cu PC, pe colegiul Valea Jiului-Est

Întâlnire de tainã, la Petrila, între PP-DD si PC în vederea sustinerii candidatilor lui Dan Diaconescu. Parcarea din zona ”Cãprioara” gemea de masinile liderilor si membrilor marcanti ai celor douã partide, iar separeul de la etajul Pizzeriei a gãzduit pentru câteva ceasuri negocierile dintre cele douã partide.

Forfotã mare, marti seara, la Pizzeria Cãprioara, din Petrila. Un sir lung de masini, cunoscute în Valea nostrã micã, erau parcate în zonã, masini care apartin unor membri marcanti ai PP-DD si PC.

Întrebând în stânga si în dreapta cu ce prilej se întâlnesc conducerile celor douã partide, am aflat cã se negociazã sustinerea în campania electoralã a PP-DD, respectiv a candidatilor Haralambie Vochitoiu – la Senat si Monica Iacob Ridzi – la Camera deputatilor, de cãtre PC. Surse din interiorul celor douã partide au recunoscut cã au existat contacte între cele douã partide în acest sens, mai ales cã USL n-a prea functionat în zonã.

La Petrila, aceastã Uniune Social Liberalã este praf, cu certuri si scandaluri, cu nemultumiri si dezertãri/trãdãri în prag de alegeri locale, supãrãri care încã nu s-au încheiat.

La Petrosani, spun apropiatii liderului PC din municipiu, încã mai zâmbeste sãgalnic de prin geamuri Tiberiu Iacob Ridzi – PDL, ale cãrui afise troneazã si acum pe vitrinele magazinelor presedintelui conservatorilor.

Pentru a afla dacã cele douã partide au încheiat vreun acord la etajul Pizzeriei Cãprioara, Haralambie Vochitoiu, initial a infirmat categoric un asemenea demers, dar dupã ce i-am relatat cã a fost vãzut cu echipa sa, la fel si lideri si membri ai PC, dupã ce le-am identificat masinile, a întors-o ca un adevãrat politician.

Indirect Vochitoiu a confirmat totusi demersurile unei întelegeri invocând cazul Nicula.

”Nu confirm! Nu pot sã fac probleme oamenilor ãlora pentru cã nu am încheiat nici o întelege. Dar se stie cã toatã lumea vrea ca Valea Jiului sã fie reprezentatã în Parlament de oameni ai locului. Pe Cosmin Nicula (senator PSD de Valea Jiului – n.n.) nu-l mai sustin nici oamenii din PSD. Da, mã întâlnesc cu oameni din Petrila pentru cã acolo m-am nãscut, acolo am crescut. În plus, la aceste alegeri sigla partidelor va trece pe fundal si în fatã, cei care conteazã, sunt oamenii”  – a declarat, râzând uneori strengãreste, presedintele PP-DD Hunedoara, candidat la Senat, Haralambie Vochitoiu.

Despre discutii cu PC Petrila a vorbit si Gabriel Lungu, la momentul când era cât pe ce sã candideze din partea PP-DD pentru Camera Deputatilor, dar n-a fost sã fie pentru cã Monica Ioacob Ridzi i-a luat locul. Lungu îl contactase pe liderul PC Petrila pentru un posibil ”parteneriat” la alegerile generale. ”Cunoscând faptul cã la Petrila nu functioneazã USL, am luat atunci legãtura cu lideri ai PC de acolo. Acum nu mai stiu”- a declarat Gabriel Lungu, cu precizarea cã nu este membru PP-DD .

Cei din PSD nu condamnã încercãrile, firesti, ale candidatilor si partidelor, de a se regrupa/organiza. Supãrarea vine doar din lipsa jocului cinstit, precum în zicala ”ce stie tot satul, nu stie bãrbatul”.

”Foarte bine cã încercã sã racoleze sustinãtori, doar cã cinstit ar fi fost din partea PC, care face parte din USL la nivel national, sã vinã si sã spunã deschis: fratilor, asta e, noi sustinem alti candidati. Acest lucru nu s-a întâmplat” – a declarat prim-vicepresedintele PSD Petrosani, Costel Postolache. Ioan Rus, candidatul PSD pentru Camera Deputatilor  pe colegiul Valea Jiului – Est, a aruncat doar o vorbã peste umãr: ”Mama Omida nu mai face fatã sã tot ghiceascã la ceea se întâmplã!”

Ileana Firtulescu

 

3 comentarii la „Mama Omida nu mai face fatã – PP-DD în tratative cu PC, pe colegiul Valea Jiului-Est

 • 25 octombrie 2012 la 15:21
  Permalink

  Lasa sa faca aliante cu cei de la ppdd , ca eu le-am tras-o pentru ami atinge scopul sa ajung viceprimar . Chiar nu imi pasa pe cine vor vota atata timp cat eu voi fi viceprimar , oricum sunt o nulitate , eu le-am demonstrat cine sunt in Petrila si ca i-am pus cu botul pe labe , asa ca sa se duca cu cine vor ca oricum in afara de mine nu este bagat nimeni in seama in orasul acesta . Am demonstrat de cand sunt viceprimar ce am fost in stare sa fac pt. oras .ms mult si sper sa nu va coborati la nivelul acestor ,,nulitati” .

  Răspunde
 • 25 octombrie 2012 la 21:32
  Permalink

  Inseamna ca cei de la PP-DD sunt disperati, din moment ce recurg la astfel de metode. Pai asa vor ei sa castige voturi de la electoratul de aici,din Petrila? Rusine!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.