Mii de arbori au fost plantati în Valea Jiului. Actiunea a fost organizatã de Greenpeace în cadrul Sãptãmânii Globale a Climei.
De la est la vest, pretutindeni în Valea Jiului au fost voluntari care au rãspuns prezent invitatiei lansatã de activistii de mediu de la Greenpeace. Spre exemplu, numai la Petrila au fost plantati 500 de arbori, iar la Lupeni încã pe atâtia.  Cei de la Greenpeace explicã de ce au ales Valea Jiului pentru a marca Sãptâmâna Globalã a Climei.
“Fiindcã Valea Jiului are un potential extraordinar dincolo de cãrbune: un spatiu natural minunat, parcã fãcut pentru turism,  agriculturã ecologicã, energie  regenerabilã, aer curat si bogãtii extraordinare de suprafatã, nu doar de exploatat din pãmânt. Tocmai de aceea am lansat de curând raportul “Tranzitie justã în Hunedoara. Diversificare economicã echitabilã si durabilã”, dedicat identificãrii  alternativelor de dezvoltare a Vãii Jiului, ca modalitãti de înlocuire a profilului monoindustrial bazat pe exploatarea cãrbunelui”,  spun cei de la Greenpeace.
Cosmin BACIU