Turistii care ajung în zona Obârsia Lotrului vor avea la dispozitie un centru de comunicatii si unul de permanentã multifunctional.
Obiectivul general al contractului îl reprezintã realizarea centrului de comunicatii si permanentã multifunctional, în care urmeazã sã functioneze structuri apartinând Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, Serviciului de Ambulantã, Inspectoratului de Jandarmi Judetean, Serviciului public Salvamont Salvaspeo Vâlcea cât si alte structuri care pot asigura sprijin în situatii de urgentã, fiind  asiguratã prezenta permanentã în zonã si racordarea sistemului de comunicatii la Sistemul national unic pentru apeluri de urgentã.
Înfiintarea unui Centru de comunicatii si permanentã  multifunctional în zona Obârsia Lotrului a apãrut ca o necesitate imediatã, datoritã  dezvoltãrii turistice si de agrement din aceea zonã greu accesibilã si a numãrului mare de solicitãri pentru situatii de urgentã. Centrul  de comunicatii si  permanentã multifunctional, în care ar urma sã existe structuri apartinând Serviciului de Ambulantã, Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, Inspectoratul Judetean de Politie, Post Montan de Jandarmi, Serviciul public Salvamont Salvaspeo Vâlcea si alte structuri care pot asigura sprijin în situatii de urgentã, va avea ca scop o prezentã activã în zonã si astfel realizarea unui timp de rãspuns cât mai mic pentru orice situatie de urgentã în sprijinul cetãtenilor, pentru apãrarea si salvarea vietii acestora, a bunurilor si pentru protejarea mediului înconjurãtor.
Constructia va fi realizatã din containere modulare amplasate sub forma unei clãdiri parter si etaj, garaje si magazii. Clãdirea va fi compartimentatã în functie de structurile de interventie si se va realiza în conformitate cu ordinele si regulamentele în vigoare pentru fiecare structurã de interventie în parte, respectând operatiunile pentru pregãtirea, organizarea si desfãsurarea interventiilor

1.084.179 de lei este valoarea investitiei.
Cosmin BACIU