Un control al politistilor din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice Hunedoara, cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Hunedoara si al reprezentatilor Gãrzii Forestiere Timisoara, a scos la ivealã cantitãti mari de masã lemnoasã fãrã acte.
Politistii au descins în Petrila, un depozit de materiale lemnoase, unde au gãsit aproximativ 90 metri cubi de lemn rotund, din specia molid, pentru care nu existau acte. Firma a fost  amendatã cu 6.000 lei si lemnul în valoare de 18.842 lei confiscat.
Tot pe raza orasului Petrila, politistii au gãsit, în apropierea unui punct de lucru al altei societãti comerciale, un volum de 93,96 mc lemn rotund din specia molid si fag. Si în acest caz politistii au luat mãsura sanctionãrii contraventionale a societãtii comerciale cu amendã în valoare de 6.000 lei si mãsura complementarã de confiscare a volumului de 93,96 metri cubi de lemn rotund din speciile molid si fag, în valoare de 18.415 lei.
”Totodatã, în urma verificãrilor în teren a unui numãr de 2 partizi de masã lemnoasã pe picior aflate în curs de exploatare, a fost identificat un bãrbat de 35 de ani, angajat al societãtii comerciale verificate, care ar fi tãiat fãrã drept si sustras 3 arbori din specia fag, pentru care reprezentantii Gãrzii Forestiere Timisoara vor calcula volumul si valoarea prejudiciului creat. În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penalã pentru sãvârsirea infractiunilor de tãiere fãrã drept si furt de arbori”, informeazã IPJ Hunedoara.
Maximilian Gânju