Protest cu minerii de la SNIM, din vina lui Doru Visan

Peste 80 de angajati de la minele pe închidere, din cadrul Societãtii Nationale de Închideri de Mine, au cerut sprijin politic pentru ca, în cel mai scurt timp, ei sã obtinã confirmarea cã se pot transfera la una dintre minele viabile ale CEH.
În caz contrar, ortacii i-au spus  senatorului Cristian Resmeritã, care a  vorbit cu ei, cã sunt gata de proteste. Totul, pentru cã la jumãtatea lunii octombrie ar fi termenul limitã la care ar mai putea fi fãcut ceva. Asta, pentru cã minele la care sunt acum se închid, iar ei nu mai au nicio sansã sã iasã la pensie.
„Simt ei sã recurgã la gesturi extreme, pentru a obtine ceea ce, si eu zic, este corect sã obtinã. Ce mã surprinde e cã au cerut doar lucruri de bun simt. Adicã, o altã ordonantã care sã o înlocuiascã pe cea  cu nr 36, de care am vorbit si acum 6 zile”, a spus Cristian Resmeritã, senator.
Cadrul legislativ era posibil de luni de zile, dar senatorul Cristian Resmeritã spune cã este vina secretarului de stat din Ministerul Energiei, Doru Visan.
„Sã nu spuneti cã am obsesie cu el. Mi-a promis anul trecut prin noiembrie, cã Ordonata 36 nu este o problemã, eu dorind  sã fac o initiativã legislativã, la acea vreme. Mi-a spus cã e în regulã. Nu mi-am fãcut si am ajuns în stadiul de azi. Însã, de atunci, mi s-a spus cã s-au fãcut pasi, cã nu acceptãm Ordonanta 76, pe care dânsii vor sã ne-o bage fortat si oamenii vor una nouã, care sã înlocuiascã 36”, a conchis  senatorul Resmeritã. Ordonanta care le-ar fi benefica minerilor este blocata la Ministerul Finantelor, desi, atat ministrul Eugen Teodorovici, cât si premierul Viorica Dancila, au promis ca vor sprijini acest demers.
Minerii de la SNIM vor ca, la finalul  anului, dacã nu ies la pensie, sau nu se disponibilizeazã, sã poatã trece la una  dintre minele viabile. Asta, pânã ce îndeplinesc vârsta de pensionare, pentru cã si la CEH este nevoie de personal, iar de la minele neviabile  vin specialisti gata  calificati.

Conducerile  SNIM si CEH s-au întâlnit pentru a  discuta aceste aspecte si îi cer secretarului de stat Doru Visan sã facã tot posibilul ca, pânã la mijlocul lunii octombrie cel târziu, Ordonanta sã fie  valabilã.
În caz contrar, zeci de oameni promit sã protesteze public  pentru a avea dreptul sã munceascã în  continuare.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Protest cu minerii de la SNIM, din vina lui Doru Visan

 • 26 septembrie 2019 la 19:01
  Permalink

  cine l-a pus pe Visan la minister? eu? cat de bun este s-a vazut. Romania din exportator de energie electrica a ajuns importator. asa se intampla cand lingaii(cum bine a spus d-l director, cum extraordinar s-a exprimat d-l director(citate din Visan cand era dir. tehnic la U.E.Paroseni si era Flaidar director)) ajung sa ia decizii desi nu-i ajuta mintea. ei stiu doar sa linguseasca(vezi provenienta sa ,, Ciuperceni”, celebra localitate din Gorj). asa s-a dus si se va duce de rapa Romania, pentru ca specialistii adevarati nu incap de lingusitorii incapabili si fara cuvant de onoare. niste lichele.

  Răspunde
 • 26 septembrie 2019 la 21:15
  Permalink

  Este plin ministerul de olteni care nu suporta Valea Jiului din mai multe MOTIVE dar noi avem incredere in PSD pe care i-am votat tot timpul .

  Răspunde
 • 27 septembrie 2019 la 02:52
  Permalink

  degeaba i-ai votat ca nu ti-au facut drumul de la groapa seaca si nu ti-au tras teava de inox pana la usa casei ,iar acum e prea tarziu ,vin liberalii la putere

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.