CJ Hunedoara scoate la licitatie un contract de peste un milion de lei care prevede modernizarea drumului judetean 672 C, care face legãtura între Valea de Pesti si judetul Gorj.
Este vorba de contractul care prevede servicii de elaborare D.T.A.C. (P.A.C.), D.T.O.E. (P.O.E.), proiect tehnic de executie, verificarea tehnicã a proiectului, asistentã tehnicã din partea proiectantului pentru obiectivul ,,MODERNIZARE DJ 672C limita judetului Gorj – Valea de Pesti – DN 66A, km 40+776 – 50+309”. Valoarea contractului este de 1.103.000 lei.
“În present starea tehnicã a drumului judetean este una precarã, cu structura de rezistentã alcãtuitã din straturi din materiale granulare extreme de diverse, unele contaminate pe întreaga lungime cu argilã, dispuse direct pe terenul de fundare. Pietruirea se prezintã într-o stare tehnicã rea, cu defectiuni frecvente si pe suprafete extinse, cu o parte carosabilã redusã, cu taluzuri afectate de fenonemen de eroziune sau cu material care curg de pe versant, cu dispositive de scurgere a apelor pluvial, cu elemente geometrice neadaptate prevederilor tehnice, fãrã dispositive de asigurare a sigurantei circulatiei auto. Astfel în cadrul expertise tehnice s-a constatat necesitatea refacerii structurii de rezistentã, inclusive a stratului de formã”, aratã documentatia.
Potrivit documentatiei, prin “realizarea acestui proiect se urmãreste sã se asigure accesibilitatea unor zone cu potential la nivel de regiune, unde conditiile economice au împiedicat dezvoltarea regionalã, economisirea timpului si a carburantilor, reducerea costurilor de operare a autovehiculelor, îmbunãtãtirea capacitãtii portante a drumurilor”.
Amenajarea acestui tronson va determina facilitarea accesului localnicilor, al autovehiculelor si a  utilajelor agricole, ridicarea potentialului economic al localitãtii, ameliorarea calitãtii mediului si diminuarea surselor de poluare, dar si dezvoltarea turismului si a agroturismului. Drumul DJ 672C  limita judetului Gorj – Valea de Pesti este un drum public si apartine Consiliului Judetean Hunedoara.
Cosmin BACIU