Sala Polivalentã din Petrosani este gazda, la finele acestei sãptãmâni, a unei etape nationale din cadrul întrecerilor ce au loc între sportivii karatisti.
Peste 40 de cluburi si-au anuntat participarea si, astfel, Petrosaniul va fi capitala  acestui sport, la nivel national.
„Este un eveniment  important, cel mai important al Federatiei Române de Karate, pe care am reusit sã îl aducem la Petrosani, Open-ul României, unde au drept de participare doar primii 6 sportivi clasificati în  competitiile de anul acesta, în Campionatul National si Cupa României”, a spus Radu Polifronie, presedintele Clubului Sportiv Jiul Petrosani.
Deschiderea oficialã are loc sâmbãtã, când la Petrosani vin reprezentantii a 43 de cluburi sportive din toatã tara. „Evenimentul  se desfãsoarã la Sala Polivalentã din Petrosani, începe la ora 9,00, cu probele de kata, adicã lupte imaginare, unde nu existã combat, iar la 12,30 va fi deschiderea  oficialã, la care vin cei de la federatie, cei locali, unde va fi si  premierea celor de la kata. De la ora 13,30 încep probele de kumite,, pe categorii de greutate, cadeti, juniori, tineret si seniori”, a mai sustinut Radu Polifronie. Cei care doresc sã ia  parte sunt asteptati sã vadã demonstratiile, la sala  polivalentã. Intrarea este liberã.
Diana Mitrache