Promisiune onoratã! Aparatul RMN a ajuns la Spitalul Judetean din Deva!

Aparatul de imagisticã prin rezonantã  magneticã (RMN) este instalat în aceastã perioadã în spatiul de la parterul Spitalului Judetean (SJU) de Urgentã din Deva.
Pacientii Spitalului Judetean de Urgentã din Deva vor beneficia de consultatii medicale cu un aparat de tip RMN. Dispozitivul a ajuns la Deva si, în aceste zile, se executã lucrãrile de asamblare.
„Spatiul, în suprafatã de 160 de metri pãtrati, în care a functionat Directiunea a fost reamenajat, dupã modelul constructiilor spitalicesti, iar acum aparatul RMN este în curs de instalare. Urmeazã probe si instruirea personalului. Având în vedere cã accesul se va face prin holul principal, se va asigura un acces facil al pacientilor”, a declarat doamna Delia Bãda, managerul SJU Deva. Administratorul  public al judetului Hunedoara, domnul Costel Avram, a declarat miercuri cã aparatul RMN va deveni functional în luna octombrie a acestui an.
„Am promis si ne-am tinut de cuvânt, aparatul RMN a ajuns la Deva. Este un proiect al  domnului Laurentiu Nistor, demarat în perioada în care ocupa functia de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara. Mã bucur cã noi, actuala echipã, am reusit sã ducem la bun sfârsit acest demers, astfel încât hunedorenii sã nu mai fie nevoiti sã apeleze la serviciile din mediul  privat pentru acest tip de investigatii. Aducerea acestui aparat RMN la Deva demonstreazã pe de-o parte seriozitatea Guvernului social-democrat care îsi onoreazã promisiunile, dar si responsabilitatea asumatã fatã de grija pentru sãnãtatea  cetãtenilor judetului Hunedoara. Încã o datã, faptele vorbesc de la sine”, a declarat Costel Avram.
Structura functionalã a spatiului în care va functiona aparatul RMN va cuprinde: cabinet de investigatii, cabinã de comandã, spatiu pentru pregãtirea pacientilor, spatiu pentru pregãtirea pacientilor minori (care cuprinde o încãpere pentru anestezie  generalã si pentru trezire), salã de asteptare, grupuri sanitare, vestiar, birou pentru personalul medical si un spatiu de depozitare pentru produsele farmaceutice.  Aparatul de imagisticã prin rezonantã  magneticã a fost  achizitionat de Ministerul Sãnãtãtii prin Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondialã, în  valoare totalã de 250 de  milioane euro. Prin realizarea acestei investitii, se creste  semnificativ nivelul  actului medical,  asigurând investigatii de înaltã performantã.
Biroul de presã

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.