Primãriile au proiecte de implementat, iar firmele nu au personal cu care sã lucreze. Este situatia cu care se  confruntã  administratiile locale, dar si societãtile de  constructii.
Este o lipsã acutã de  personal calificat pe piata fortei de muncã, iar acest lucru se resimte.  La Lupeni autoritãtile locale au în implementare o serie de proiecte de  anvergurã, însã lucrãrile sunt puse în dificultate din cauza lipsei angajatilor.
“Trebuie sã facem lucruri cât mai bune pentru a putea dezvolta comunitatea si am reusit sã avem lucrãri cam în fiecare zonã a orasului. Facem eforturi foarte mari si apreciez echipa de proiectare din Primãria municipiului Lupeni care s-a zbãtut foarte mult pentru a putea accesa fonduri europene dar si foarte multi bani din fonduri guvernamentale. Un lucru îmbucurãtor este acela cã am reusit sã obtinem bani pentru cinematograf, dar trist este faptul cã nu s-a prezentat nicio firmã la licitatie. Vorbim tot timpul de locuri de muncã, de firme, dar cazul este foarte concret, cinematograful a fost scos la licitatie de cãtre cei de la CNI si nu s-a prezentat nicio firmã la aceastã licitatie. A fost scoasã din nou la licitatie si sperãm ca a doua oarã sã avem firmã care sã realizeze cinematograful. Avem bani, avem proiectare dar din pãcate nu avem firmã care sã ia aceastã lucrare. Este o lucrare complexã care  necesitã o firmã cu  experientã dar vedem la noi în Valea Jiului cã avem foarte multe lucrãri pe care nu reusim sã le  încredintãm”, a declarat Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni. Aceeasi situatie se întâlneste si în ceea ce priveste serviciile. Un proiect european este periclitat din cauza componentei de  catering. Primarul din Lupeni priveste cu  îngrijorare situatia.
“Si la capitolul servicii stãm la fel, avem în proiectul Bahtalo componenta de catering care a fost scoasã la licitatie de cel putin sapte ori. La aceste licitatii se pot înscrie firme din toatã tara , ne dorim sã vinã sã liciteze si sã câstige firme cât mai bune”,  a mai spus sursa citatã. Municipiul Lupeni este într-o continuã si vizibilã transformare. În vara acestui an s-au realizat mai multe lucrãri, poate cea mai vizibilã fiind cea prin care chiar la intrarea în localitate a fost realizat un sens giratoriu.
Cosmin BACIU