„Suntem tineri mineri care îsi doresc un viitor în tarã”

„Suntem tineri mineri care îsi doresc un viitor în tarã”, acesta  este mesajul unor mineri tineri care lucreazã în subteranele Vãii Jiului.
Minerii din Valea Jiului sunt dispusi sã pãrãseascã sistemul minier pentru  a lucra la înãltime, la centralele eoliene. Sebastian Tirinticã, angajat al minei Livezeni, parte a Complexului Energetic Hunedoara sustine cã minerii sunt dispusi sã învete lucruri noi, sã evolueze.
”Noi suntem deschisi la inimã, la soartã, vrem sã învãtãm lucruri noi. Facem parte dintr-o generatie de tineri mineri. Nu sunt minerii ãia de acum 20 de ani. Suntem tineri mineri care îsi doresc un viitor în tarã”,  a spus Sebastian Tirinticã, miner la mina Livezeni.
Acesta sustine  cã în minerit nu existã certitudini. Astfel, tranzitia spre o altfel de industrie aflatã în plinã dezvoltare este de luat un calcul, în special de minerii tineri.  Programul de reconversie profesionalã îsi propune ca în urmãtorii 10 ani 5000 de mineri sã fie recalificati si sã poatã lucra în industria eolienelor.
Cosmin BACIU

Advertisements

3 comentarii la „„Suntem tineri mineri care îsi doresc un viitor în tarã”

 • 23 septembrie 2019 la 19:31
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 24 septembrie 2019 la 06:03
  Permalink

  Alooo….asta de-si spune Mineri , cand sugi pula , tragi in tine ?

 • 24 septembrie 2019 la 06:50
  Permalink

  ?stia din poza sunt ling?ii minelor ?i nu muncesc în tara când ei sunt înv??a?i sa stea numai pe foi de boala

Comentariile sunt închise.