Desi trebuiau sã înceapã de vreo douã sãptãmâni de zile, lucrãrile la sensul giratoriu de pe DN 66, la intrarea în Petrosani, spre Petrila, stau pe loc.
De vinã, spun cei care au amânat începerea acestora, sunt niste calcule ce nu au tinut cont de amplasarea unui  cimitir în imadiata vecinãtate a lucrãrii. A fost nevoie de modificarea proiectului si administratia de la Petrosani s-a  ocupat de toate demersurile.
„A fost o problemã legatã de proiectare, cã nu se încadrau cu un metru în amplasamentul initial. Am luat legãtura cu proiectantul, care a fãcut deja modificãrile. Am discutat si cu constructorul care a câstigat licitatia si cred cã cel târziu marti se poate preda amplasamentul sã înceapã lucrul”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani
Reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara au venit în Valea Jiului ca sã verifice locul în care va fi construit un sens giratoriu, la intersectia DN 66, cu drumul ce duce spre Petrila. Este necesar pentru fluidizarea traficului rutier, mai ales cã aici au loc frecvent zeci de  accidente rutiere. Sensul giratoriu  va fi executat în parteneriat cu Primãria Petrosani, cea care are proiectul tehnic, iar valoarea lucrãrii este de  aproximativ  700.000 de lei. Durata de executie este estimatã la nu mai putin de 8 luni.
Diana MITRACHE