Bani pentru refacerea drumului cãtre Obârsia Lotrului

Principala rutã cãtre Transalpina, DN 7A, Petrosani – Obârsia Lotrului, aratã ca dupã rãzboi si a afectat în mare mãsurã turismul în acest sezon estival.
În Cheile Jietului, pe o portiune de circa 8 kilometri, drumul a pus la grea încercare soferii si autoturismele lor, din cauza lipsei asfaltului, a gropilor, ori chiar a alunecãrilor de teren. Soseaua ar urma sã fie reabilitatã dupã ce a primit o finantare de douã milioane de lei a anuntat deputatul hunedorean, Laurentiu Nistor.
Drumul National 7A spre Obârsia Lotrului, respectiv km 86 + 650 – km 105 + 520, care face legãtura între orasele Petrosani, judetul Hunedoara si Brezoi, judetul Vâlcea, a primit o finantare de 2.000.000 lei si va beneficia de o serie de lucrãri de modernizare.
”În perioada ce a urmat schimbãrii administratorului, pe DN 7 A nu s-a mai realizat  niciun fel de investitie, el având nevoie de o serie de reparatii capitale. În urma interpelãrii pe care am adresat-o Ministerului Transporturilor, DN 7 A s-a întors în administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara si au fost alocati si banii necesari reparatiilor. Am realizat aceste demersuri în urma solicitãrilor pe care le-am primit din judet si constient fiind de importanta acestuia pentru hunedoreni. Astfel, în acest moment DN 7 A, sectorul din judetul Hunedoara pânã în dreptul localitãtii Maleia, din judetul Vâlcea, va intra în reparatii  constând în: covoare asfaltice, curãtare si desfundare santuri, decolmatare podete, parapet metalic, parapet din beton, refacere corp drum, semnalizare verticalã. Valoarea totalã a lucrãrilor se ridicã la suma de 2.003.801 lei. Mereu am spus cã nimic nu este imposibil atunci când existã vointã politicã si disponibilitate. Despre realizãrile lui Ludovic Orban ca ministru al Transporturilor nu are rost sã ne chinuim sã vorbim, pentru cã bilantul lui este o rusine pentru mandatul pe care l-a detinut, iar statutul de lider al Opozitiei i se potriveste de minune, pentru cã poate doar sã critice, fãrã sã vinã cu solutii concrete”, spune liderul PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor într-un comunicat dat publicitãtii.
Drumul este circulat atât iarna cât si vara, pentru cã în sezonul estival este una din  principalele porti cãtre soseaua de altitudine din Parâng.  Iarna, DN 7A Petrosani-Voineasa permite accesul turistilor cãtre cãtre statiunea de schi de la Voineasa.
Maximilian Gânju

Advertisements

5 comentarii la „Bani pentru refacerea drumului cãtre Obârsia Lotrului

 • 23 septembrie 2019 la 19:20
  Permalink

  Iar ne mint in pragul alegerilor

 • 23 septembrie 2019 la 20:46
  Permalink

  As vrea sa o vad si pe asta.Acum ajunge pe mana lui Schiopu.Ok.Alti 15 ani pierduti.

 • 24 septembrie 2019 la 06:11
  Permalink

  Hai Nistore …..desfasoara-te , ca altfel iti plezneste o vena , si te pierdem . Lasa dracu lozincile comuniste ca de 30 de ani , voi conduceti judetul . Te gasisi tu sa faci conferinta de presa ca sa ne spui ca doar cu voi putem explora cosmosu’…..’ti-ai dracu sa fiti !

 • 24 septembrie 2019 la 06:26
  Permalink

  Doamne Ajuta sa vedem odata modernizat DN 7A (Cheile Jietului) ca ne rupem masinile spre Transalpina sau Voineasa dar si sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca !

 • 24 septembrie 2019 la 08:53
  Permalink

  D-le Nistor Laurentiu, nu toti cei din Valea Jiului suntem naivi ,precum prostii care v-au votat.Starea deplorabila a drumului national 7A dainuie de foarte multi ani ,cam tot atatia de cand sunteti parlamentar de Hunedoara ,perioada in care nu ati facut absolut nimic pentru Valea Jiului ci doar pentru dvs personal.
  Ne insultati inteligenta si considerati ca toti locuitorii Vaii sunt prosti, precum cei care au votat si voteaz? PSD.
  A veni si a va aroga merite in obtinerea fondurilor necesare repararii DN 7 A este inca o dovada a faptului ca, în prag de alegeri,incercati sa mai amagiti inca odata lumea. Mai mult ,incercati sa atribuiti altor persoane neputinta si nepriceperea dvs. De fapt Fondurile au fost obtinute de un alt parlamentar hunedorean care are mult mai mult bun simt si care nu sa grabit sa iasa in presa, in scop electoral ,precum dvs.
  Nu meritati stima si respect.

Comentariile sunt închise.