Senatorul Resmeritã cere deblocarea transferurilor pentru mineri

Aproape 300 de mineri, ori oameni angajati acum la una din minele ce apartin de Societatea de Închideri, rãmân pe drumuri.
Este semnalul de  alarmã tras de senatorul Cristian  Resmeritã, dupã ce a observat cã minerii de la Societatea de Închideri de Mine urmeazã sã rãmânã fãrã servici, la finele acestui an. I-ar proteja Ordonanta 36, însã, efectele acesteia sunt nule acum si un act  normativ care sã o înlocuiascã asteaptã de un timp validarea.
Tocmai de aceea a cerut, în cadrul unei  conferinte de presã la Petrosani, urgentarea tuturor demersurilor în acest sens si a arãtat spre Doru Visan, secretar de stat în Ministerul Energiei si spre întreg ministerul de resort.
„Va fi o situatie destul de complicatã. O datã, Ordonanta 36 este foarte importantã, pentru cã un om care are 44 de ani si 25 de ani de subteran, intrã în Ordonantã si la 45 de ani poate iesi la pensie, perioada de  un an de zile considerându-se grupã. El pleacã multumit. Mai existã, însã, o categoie. Cei care au 40 de ani, si chiar dacã stã în Ordonantã 22 de luni, face 42 de ani si tot nu iese la  pensie. Pentrru cei care vor sã continue  activitatea, cred cã este foarte important sã existe o colaborare intre CEH si SNIM”,  spus Cristian Resmeritã, senator PSD.
În fapt, senatorul spune cã vrea sã parafeze, printr-un act clar, exact ideea potrivit cãreia acestor angajati de la Societatea de  Închideri de Mine sã li se garanteze angajarea la CEH, dacã vor.
„Trebuie fãcut în asa fel încât tot personalul care doreste sã continue activitatea de la SNIM  si nu are  posibilitatea sã iasã la pensie, sã se poatã  transfera. Bineînteles, nu stiu sub ce formã, nu stiu dacã prin transfer, dar sã facem în asa fel ca, tot personalul care doreste sã poatã sã lucreze în continuare”, a explicat Cristian Resmeritã.
În acest moment existã un protocol,  semnat prin 2012,  între CEH si SNIM, prin care angajatii se pot transfera, dar nu existã nimic concret si nimeni nu garanteazã acest lucru acum. Tocmai de aceea, senatorul Resmeritã a arãtat spre Ministerul Energiei.
„Eu nu vreau sã las la latitudinea unui director, pentru cã e o persoanã, sau a unui Consiliu de Administratie, sau a unei entitãti, cu vreau un  protocol clar în care fiecare om care doreste sã lucreze acolo sã se poatã duce. Sã nu stea  la mâna unui om. Si, pentru ca cei de la CEH sã poatã asta, e necesar ca cei de la minister sã îsi facã treaba si sã aibã o comunicare mai bunã cu cei de la comunitatea europeanã, ca sã ne spunã cât s-a prelungit activitatea la minele Lupeni si Lonea”, a conchid senatorul din Valea Jiului.  Este nevoie de oameni cu experientã la CEH si o solutie este chiar  transferul celor ce nu îndeplinesc conditiile de pensionare de la minele ce se închid.
Trebuie semnat un protocol, spune Cristian Resmeritã si asta stã la latitudinea celor din Ministerul Energiei. În plus, tot ei trebuie sã cearã celor de la Comisia Europeanã sã le spunã cât vor putea sã continue activitatea la minele Lonea si Lupeni.
Diana Mitrache

6 comentarii la „Senatorul Resmeritã cere deblocarea transferurilor pentru mineri

 • 22 septembrie 2019 la 20:58
  Permalink

  se va aproba tot cat timp mai sunt bani la bugetul statului

  Răspunde
  • 4 octombrie 2019 la 20:08
   Permalink

   banii de la „bugetul de stat” sunt banii oraselor care „contribuie ” care au investitii care au venituri care au angajati si care au firme multinationale…..cu ce va produc primariile alea ale voastre local acolo nu ar putea sa va plateasca nici lumina stradala……vai de capul vostru acolo…..noroc cu „bugetul de stat”…caci cu voi si cu ale voastre „venituri ” —-doamne fereste pazeste si apara…..se vede dupa cum arata „zona” cat de „productiva” si „dezvoltata” este…….si se vede „din avion” si cum arata oamenii pe strazi……cum dracu puteti traii in conditile alea ??????…..stai numa sa aibe loc „Regionalizarea” si sa traiasca fiecare zona din ce produce…..ca dispareti nu doar ca zona prin depopulare ……ci dispareti si de pe harta…..

   Răspunde
 • 22 septembrie 2019 la 21:22
  Permalink

  Il mai baga dracu in seama pe mincinosul asta!

  Răspunde
 • 23 septembrie 2019 la 11:38
  Permalink

  Sa fie transferati la primarii la spatii verzi caci oricum toate primariile sunt rosii si mai pot inghiti niste oameni ai celor colorati in rosu.

  Răspunde
 • 23 septembrie 2019 la 17:36
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.