Familiile din zona de nord a municipiului Petrosani au rãmas socate dupã ce ieri dimineatã, când au mers cu copiii la grãdinitã, au vãzut în zona lor împrãstiate mai multe capete ale unor berbecuti. În plus, maidanezii se rãfuiau pe pradã spre teama oamenilor.

Scenele s-au petrecut în zona celei mai moderne grãdinite din municipiul Petrosani. Copiii au fost înspãimântati mai ales cã maidanezii înfometati se bãteau pe resturile de animale.

„Dimineatã, când am iesit din scara blocului cu bãietelul, în fatã era un cap mare cu coarne si pe jos plin de sânge. M-am speriat eu, mai ales cã era ceatã si încã nu puteam sã disting bine ce e acolo. De copil nu mai zic. Apoi erau si trei câini de aici din cartier care dupã ce au dat de sânge, se bãteau pe capetele si copitele acelea”, a spus Marian, unul dintre locuitorii de pe strada Constructorul. Capetele berbecilor, împrãstiate prin cartierul unde se aflã si institutia de învãtãmânt, provin de la animalele sacrificate de cãtre unul dintre cei care au proprietãti în zonã. Acesta nu avea voie sã le arunce pur si simplu în containerul de gunoi, iar medicii veterinari spun cã dacã ar putea fi descoperit, riscã sanctiuni usturãtoare.

„Practic, dacã este o sesizare se urmãreste de unde provin acele capete si dupã o identificare se poate trage la rãspundere proprietarul animalelor. Dacã este vorba de o sacrificare pentru uz propriu este destul de greu de descoperit vinovatul. În orice caz, acele resturi nu pot fi aruncate asa la întâmplare”, explicã dr. Octavian Popescu, seful CSVSA Petrosani.

De cealaltã parte, municipalitatea Petrosani spune cã nu are mijloace legale pentru a afla cine este vinovat. Totusi, imediat de cum au aflat de problemã, edilii au trimis oameni de la salubritate pentru a ridica resturile de animale împrãstiate de maidanezi în tot nordul

localitãtii.

Maximilian Gânju