Sunt deja multi oameni în Petrosani gata sã liciteze pentru un loc de parcare, sau chiar mai multe, iar unii au si depus cereri.
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune, însã, cã e prea devreme si cã actele ce au nevoie pot expira. Astfel cã nu le recomandã doritorilor sã facã deja  demersurile.
„Acum douã  sãptãmâni, în sedinta de Consiliu Local, s-a aprobat regulamentul pentru concesionarea parcãrilor de resedintã. Suntem cu hotãrârea la Prefecturã, pentru  validare si asteptãm avizul de legalitate”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Deocamdatã,  administratia localã face inventarul si, când totul va fi gata, va înstiinta corect oamenii.
„Am început sã numerotãm si sã  identificãm parcãrile în zonele de locuit. În momentul în care HCL este validatã, abia  atunci vom începe aceastã procedurã.
Se depun solicitãri la noi pentru un loc de parcare, dupã care, înstiintãm locatarii din zona respectivã, cu afise la casa scãrii, eventual, vom merge din casã în casã, ca sã le spunem când va avea loc licitatia, pentru ca toatã lumea sã fie informatã, iar în cazul în care sunt cereri mai putine decât locuri de parcare, se vor atribui conform cererilor”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
Nebunia parcãrilor a generat aprige discutii deja, însã, edilii îi  sfãtuiesc pe locuitorii din Petrosani sã astepte ca Prefectura sã valideze hotãrârea de consiliu local, sã astepte identificarea locurilor de parcare si abia apoi sã îsi depunã cererile, însotite de  documentele necesare, conform HCL emisã acum douã sãptãmâni.
Diana Mitrache