Se pregãtesc lucrãrile pentru închiderea minei Lonea

Complexul Energetic Hunedoara închiriazã un utilaj care sã deserveascã mina Lonea. 24.000 de lei este suma alocatã pentru închirirea unor buldoexcavator. Pentru sucursala minierã vor fi realizate mai multe acitivãti care necesitã acest utilaj.
“În vederea realizãrii lucrãrilor de închidere subteranã, au fost identificate urmãtoarele face de executie în functie de necesitatea asigurãrii atât a  accesului în incintele de lucru cât si a sigurantei zãcãmântului: Faza 1: Realizarea lucrãrilor de închidere subteranã la suitorul de aeraj cota 840 m, pentru care este necesar sã se încarce si sã se transprote material pentru rambleere în vederea începerii lucrãrilor de închidere subteranã la  suitorul de aeraj. Faza 2: Dezafectarea utilajelor, instalatiilor si a diverselor constructii metalice din clãdirile si zonele adiacente putului Valea Arsului si suitorului de eraj cota 840 m. Faza 3: Pregãtirea si realizarea rambleierii lucrãrilor miniere de legãturã cu suprafata din incinta putului Valea Arsului si a suitorului cota 840 m”, aratã documentatia.
Oficialii CEH sustin cã pentru  aceste lucrãri este necesarã închirierea unui buldoexcavator “în scopul încãrcãrii materialelor necesare executiei rambleierii lucrãrilor de legãturã cu suprafata atât în zona putului Valea Arsului cât si în zona suitorului de aeraj cota 840 m, respective începerea lucrãrilor de închidere subteranã”.  Programul de închidere pentru minele Lupeni si Lonea urmeazã a fost  prelungit de la limita anului 2024  pentru sfârsitul anului 2027, pe fondul conditiilor tehnice, de mediu si sociale ale celor douã exploatãri.
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) se confruntã cu probleme  financiare majore. Conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolventã în mai multe rânduri, argumentând cã aceastã procedurã este singura solutie pentru evitarea falimentului societãtii. Producãtorul de energie intrase în insolventã la începutul anului 2016, însã instanta a decis câteva luni mai târziu iesirea companiei din  reorganizare judiciarã, în urma unor contestatii. Pe 7 februarie 2017, Tribunalul Hunedoara a respins o nouã cerere de intrare în insolventã înaintatã instantei de administratia CEH si de mai multi creditori.
Cosmin BACIU

2 comentarii la „Se pregãtesc lucrãrile pentru închiderea minei Lonea

 • 19 septembrie 2019 la 22:05
  Permalink

  Sa se faca investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 20 septembrie 2019 la 07:20
  Permalink

  Mineri……citeste atent articolul….aceleasi investitii se vor face si la cele doua mine peste ceva timp…asa ca dai tare cu cererea ta de investitii

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.