USR-ul nu mai vrea tichete de vacantã pentru români

Miercuri, 18 septembrie, în plenul Parlamentului au avut loc dezbaterile prilejuite de Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgentã a Guvernului nr.10/2019 privind stabilirea unor mãsuri privind finantarea investitiilor în turism si modificarea unor acte normative.
Cu aceastã ocazie, deputatul USR, Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu, a declarat, luând cuvântul din partea grupului USR, cã: ”tichetele de vacantã au omorât turismul românesc”.  Cele mai recente date statistice aratã cã introducerea voucherelor de vacantã a eliminat 60% din turismul „la negru”, dar si cã, în 2019, numãrul beneficiarilor s-a dublat fatã de anul precedent. Este asadar un proiect de succes, prin aplicarea cãruia s-a înregistrat o crestere semnificativã pentru destinatiile turistice interne. Amintim, de asemenea, faptul cã, tot pentru turismul românesc, PSD a luat cea mai importantã mãsurã a ultimilor 30 de ani – respectiv – aplicarea unui TVA-ul de 5%. Sub guvernarea de dreapta, sectorul turistic românesc a plãtit cele mai mari taxe si impozite din Europa, de exemplu TVA de 24%.
Practic, de la tribunã Parlamentului, USR-ul i-a anuntat pe români cã intentioneazã sã elimine voucherele de vacantã în cazul în care reprezentantii acestei formatiuni politice ajung la guvernare.
Iatã cã se contureazã încet, dar sigur, agenda politicã a Opozitiei, fie cã vorbim de PNL sau USR. Ce au anuntat pânã în acest moment: tãieri de salarii si concedieri în rândul bugetarilor, obligarea angajatilor de a veni la muncã sâmbãta, stoparea programelor Start-Up Nation sau PNDL.
Spre exemplu, Programul National de Dezvoltare Localã a fost gândit pentru ca oamenii din orice judet al tãrii sã aibã acces la infrastructurã, fie cã vorbim de infrastructurã educationalã, sportivã, retelele de apã sau reabilitarea strãzilor. Iar dacã administratia localã si judeteanã îsi face treaba, PNDL înseamnã pur si simplu o viatã mai bunã pentru oameni. În Judetul Hunedoara, în cadrul PNDL 2 avem 217 proiecte în valoare totalã de 646 milioane de lei – scoli, grãdinite reabilitate, drumuri asfaltate, retele de apã, practic, ce a fost nevoie. Asa aratã lucrurile când administratia social democratã îsi dã tot interesul pentru oameni!
Start-Up Nation înseamnã sprijin pentru mediul antreprenorial, un sprijin de care au beneficiat mii de tineri. Pânã în prezent s-au înfiintat peste 17.000 de firme si peste 35.000 de noi locuri de muncã prin acest program, iar în judetul Hunedoara, potrivit datelor prezentate de Consiliul Judetean, 340 de antreprenori beneficiazã de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.  Acestea sunt doar câteva dintre mãsurile pe care Guvernarea PSD le-a luat pentru oameni si în beneficiul direct al oamenilor.  Ce îsi doresc USR si PNL? Mãsuri de austeritate care ar arunca România cu zece ani în urmã, când probabil vã amintiti cu totii cum Guvernul de dreapta tãia salarii, pensii, indemnizatii, concedia bugetari si bloca dezvoltarea afacerilor mici si mijlocii.
Deputat Laurentiu Nistor, Presedintele Organizatiei Judetene a PSD Hunedoara

2 comentarii la „USR-ul nu mai vrea tichete de vacantã pentru români

 • 20 septembrie 2019 la 00:22
  Permalink

  Mai parazitilor,cat mai duxeti de nas pensionarii cu drepturile cuvenite in urma recalcularilor la grupele de munca? Umblati numai cu minciuni,asta cu vaucerele e tot o minciuna marca psd! Sunteti cu un pas si jumatate in prapastie! Veti avea soarta pnt-cd,clica de hoti si mincinosi!

  Răspunde
 • 20 septembrie 2019 la 07:08
  Permalink

  ce reclama de rahat. imputitilor. jurnalism de cacat e ce faceti voi acum.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.