Anul universitar 2019 – 2020 îi prinde pe cei de la Universitatea din Petrosani cu o agendã foarte  încãrcatã.  Colectivul didactic se pregãteste pentru o serie de simpozioane care vor avea loc pe toate meridianele lumii.
În acest sens, tot la începutul lunii viitoare, cei de la Universitatea Petrosani participã la simpozionul  international SESAM, simpozion organizat de INSEMEX.
„Mai mult decât atât avem permanent participãri la simpozioane. Cel mai semnificativ si aproape ca timp este cel pe care îl organizeazã INSEMEX-ul, SESAM-ul, care este organizat la noi pentru cã suntem principalii parteneri ai INSEMEX-ului si acest lucru demonstreazã încã odatã colaborarea bunã pe care o avem cu cei de la INSEMEX. Mai avem participare la Simpozionul Academiei de Stinte Tehnice care se  organizeazã la Chisinãu în perioada 16-18 octombrie.  Voi participa alãturi de doamna director  pentru programe europene la reprezentarea universitãtiilor românesti în Vietnam în perioada 10-14 octombrie. Promovãm mai bine universitatea pentru cã noi avem deja studenti multi din Vietnam care au fãcut o promovare bunã universitãtii nostre cât timp s-au aflat la noi. Vom mai participa la diferite simpozioane atât în tarã cât si în strãinãtate”, a declarat prof. univ. dr. ing. habil. Radu Sorin Mihai, rectorul Universitãtii Petrosani.
Astfel Universitatea din Petrosani prin colectivul pe care îl are se promoveazã atât la nivel national cât si international prin toate actiunile pe care le întreprinde.
Cosmin BACIU