Un tânãr de 31 de ani voia sã vinã la Hunedoara, în  vizitã la un amic, dar nu a avut bani de bilet si a urcat în vagonul unui tren de marfã.
Bãrbatul s-a informat înainte de a se furisa în marfar, pentru a nu ajunge în altã zonã a tãrii. A gãsit doar un marfar care circula pe ruta Craiova-Petrosani, dar s-a gândit cã din Valea Jiului sigur va gãsi un alt marfar care sã ajungã la Deva, mai ales cã sunt trenurile care ajung cu huilã la Mintia.
Povestea cãlãtorului clandestin s-a aflat în urma  actiunii politistilor de la Transporturi, dupã ce a fost gãsit în vagonul de marfã, în judetul Gorj.
”Politistii au identificat un bãrbat, de 31 de ani, din comuna Greci, judetul Mehedinti, care se afla pe un vagon tip platformã, aflat în compunerea unui tren de marfã, care circula pe relatia Craiova – Petrosani, care a refuzat sã pãrãseascã zona de sigurantã feroviarã, în urma solicitãrilor repetate ale organelor abilitate”,  precizeazã IPJ Gorj. Cãlãtorul clandestin s-a ales cu un dosar penal pentru infractiunea de pãtrunderea fãrã drept în zona de sigurantã feroviarã.
Maximilian Gânju