CEH are solutii pentru amnistierea datoriilor

Liderii minierilor sunt încrezãtori si spun cã ordonanta, care ar urma sã le steargã datoriile  cumulate ca ajutoare de stat, va fi promulgatã.  Câteva demersuri au fost deja fãcute în acest sens, în  contextul economic actual, aceasta fiind consideratã o  adevãratã victorie. Asta, mai ales cã Ministerul de Finante îi înfiereazã pe toti datornicii.
„Ordonanta 60 a fost aprobatã în sedintã de Guvern în luna iunie. Acum urmeazã circuitul legislativ normal si a fost discutatã marti în Comisia pentru Energie din Senat. Cu ajutorul senatorului Cristian Resmeritã si noi am avut o întâlnire cu presedintele comisiei, cãruia i-am explicat dorintele noastre de a forma Complexul Energetic Valea Jiului si am vorbit despre Mintia si dorinta lor de a trece la Consiliul Judetean. Marti, în sedinta de lucru a comisiei amendamentele au fost aprobate integral, s-a dat aviz pozitiv si urmeazã ca ea sã meargã la Comisia de industrie din Camera Deputatilor, care este si for decizional ”, spune Darius Cîmpean, presedintele Sindicatului Muntele.
De unde vin aceste datorii, ne explicã liderul Darius Cîmpean. „Aceastã ordonantã permite, pentru mai multi agenti economici, sã se stingã datoriile. Dacã vorbim despre CEH, vorbim despre acele ajutoare de stat luate pentru certificatele de carbon si problemele pe care le-am avut, atât la Termocentrala Paroseni, cât si la Mintia, când au cumpãrat energie electricã de pe piatã si au revândut-o, elemente care, din nou, au fost considerate ajutoare de stat. Sunt acele sume si acea decizie a CE pentru a le recupera de la CEH”, afirmã liderul minerilor din Valea Jiului.
Datoriile uriase acumulate de Complexul Energetic Hunedoara pot fi sterse, dacã se reorganizeazã activitatea acestui colos industrial.
Minele si termocentrala de la Paroseni sunt active ce vor putea fi date în platã,  Complexul Energetic Hunedoara are o situatie  economicã dezastruoasã, dupã ce numai cãtre stat datoriile ajung la aproape 825 de  milioane de lei, pierderea  curentã a CEH fiind de un  miliard de lei, iar pierderea raportatã de peste 3,6 miliarde de lei. În timp ce, cãtre bugetul consolidat al statului, compania are de dat peste 1,8  miliarde de lei.
Diana Mitrache

Advertisements

4 comentarii la „CEH are solutii pentru amnistierea datoriilor

 • 18 septembrie 2019 la 22:16
  Permalink

  Adevarata VICTORIE este daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 19 septembrie 2019 la 07:02
  Permalink

  nu va faceti probleme mai sunt bani la bugetul statului

 • 19 septembrie 2019 la 12:43
  Permalink

  Contravaloarea bonurilor pe luna Iulie pe cand….nu ne mai duceti cu zaharelu

 • 19 septembrie 2019 la 15:34
  Permalink

  vin alegerile

Comentariile sunt închise.