Golgota arde si bugetul Primãriei Petrosani

Primãria municipiului Petrosani a fost amendatã cu 20.000 de lei. Depozitarea deseurilor în zona Golgota arde si bugetul municipalitãtii de la Petrosani, care a fost amendatã de Gardã de Mediu.
“În data de 16.09.2019, Garda Nationalã de Mediu – Comisariatul Judetean Hunedoara a sanctionat Primãria Municipiului Petrosani, judetul Hunedoara, cu amendã contraventionalã în valoare de 20.000 lei pentru  nerespectarea prevederilor din Legea 211/2011 privind regimul deseurilor, în urma izbucnirii, în data de 13.09.2019, a unui incendiu pe un depozit  ilegal de deseuri aflat în zona denumitã „Golgota”, din Municipiul Petrosani”, aratã Garda Nationalã de Mediu.

Echipa de comisari care a ajuns, la fata locului, la scurt timp dupã izbucnirea incendiului, a constatat cã, în zona respectivã,  ardeau deseurile aflate pe depozitul necontrolat pe circa 3000 de metri pãtrati, care a fost  identificat cu ocazia  inventarierii depozitelor  ilegale, conform Ordinului de ministru nr. 846/2019.  Pe amplasament, au fost identificate deseuri provenite din constructii  si demolãri, deseuri  municipale amestecate, deseuri de vegetale,  anvelope uzate si alte deseuri voluminoase, incendiul fiind în desfãsurare, în momentul controlului. De asemenea s-a constatat faptul cã deseurile identificate pe amplasament, la data izbucnirii incendiului, au fost eliminate, zona fiind salubrizatã.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.