Doi tineri din Valea Jiului sunt cercetati penal pentru furt si au fost ridicati de mascati în urma unor descinderi la locuintele lor. Cei doi au spart o locuintã si au furat un cazan de tuicã,  bijuterii din aur si un ceas.
Indivizii, unul din Petrosani si celãlalt din Petrila, au fost retinuti de politistii din Hateg si sunt  cercetati pentru furt calificat. Anchetatorii au descins la cei doi si au au efectuat trei perchezitii  domiciliare pe raza municipiului Petrosani.
”Activitãtile procedurale au fost dispuse în cadrul unui dosar penal  ce priveste o faptã de furt calificat, comisã la data de 11.09.2017, pe raza  comunei Bretea Românã. La acea datã, politistii din cadrul Sectiei de Politie Ruralã Hateg  au fost sesizati de un bãrbat cu privire la faptul cã persoane necunoscute au pãtruns,  prin fortarea usii de acces, în locuinta  sa din comuna Bretea Românã si i-au sustras mai multe bunuri (un cazan din cupru, o pereche de cercei din aur, un ceas si alte bunuri,  valoare totalã a prejudiciului fiind de aproximativ 10.000 de lei”, a informat Bogdan Nitu,  purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. În urma descinderii, politistii au recuperat o mare parte din bunurile furate,  respectiv 90 la sutã din pagubã.
”În urma investigatiilor, politistii au ridicat mai multe bunuri de interes pentru solutionarea cauzei, iar doi bãrbati, unul în vârstã de 37 de ani, din Petrosani si unul de 24 de ani, din Petrila, au fost condusi la sediul Politiei Orasului Hateg, pentru audieri si stabilirea întregii activitãti infractionale”, a mai precizat sursa citatã.
Maximilian Gânju