Periodic, deseurile depozitate în zona Golgota, o fostã groapã de gunoi dezafectatã, iau foc.  Sunt zeci de oameni care vin acolo sã caute în resturile depozitate câte ceva si, ultima datã, când acolo au izbucnit flãcãri de câtiva metri ce au înecat Cartierul Aeroport în fum, de vinã au fost tot cei care au vrut sã recupereze fierul din niste saltele vechi. Asa s-a ajuns pânã la reclamatii la Garda de Mediu, care a apostrofat administratia din Petrosani sã îsi ia mãsurile necesare. Ca atare, acum se lucreazã la acoperirea cu pãmânt a acelor deseuri.
„Este grav. Acolo noi ducem deseurile nemenajere, adicã ceea ce strângem de pe domeniul public, cum ar fi crengile. Este un deponeu, impropriu spus. Dar este adevãrat cã acolo, la sfârsitul  sãptãmânii trecute, erau niste saltele si cineva le-a dat foc si asta s-a întâmplat, dar am intervenit si am acoperit cu pãmânt ca sã stingem incendiul”,  a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Focul izbucneste periodic acolo si se simte pânã în zona centralã a orasului. Deseurile ard mocnit zile la rând, iar pompierii chiar au avut instalatii improvizate cu ajutorul cãrora sã irige, direct din Jiu, zona.
Diana Mitrache