O nouã reusitã a senatorului Cristian Resmeritã! Paramedicii SMURD trec în subordinea ISU

Toate modulele SMURD din judetul Hunedoara si încã 4 judete vor trece în subordinea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgentã.  Este încã o reusitã a  senatorului Cristian Resmeritã, cel care a initiat un proiect de lege în acest sens. Astfel, toate  echipajele constituite din paramedici SMURD devin militarizate.  Senatul României,  în calitate de camerã decizionalã a adoptat în sedinta de luni, 16.09.2019, Propunerea legislativã privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregãtire paramedicalã din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finantarea autoritãtilor administratiei publice locale, astfel personalul din cadrul echipajelor SMURD devine unul militarizat, senatorul Cristian Resmeritã este unul dintre initiatorii  acesteia.

„Adoptarea acestei initiative legislative de Senatul României în calitate de camerã decizionalã este un lucru bun, cu efecte pozitive pentru personalul cu pregãtire paramedicalã din cadrul echipajelor SMURD, astfel acestia  vor beneficia de aceleasi facilitãti si aceeasi salarizare ca si personalul IGSU,  precum si de asigurarea fondurilor necesare pentru acoperirea cheltuielilor de functionare, scopul  înfiintãrii acestora fiind acela de a salva vieti omenesti”,   a declarat senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
Senatorul Cristian Resmeritã este initiatorul unei propuneri legislative privind aprobarea Programului-pilot de preluare a personalului angajat cu pregãtire paramedicalã din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finantarea autoritãtilor administratiei publice locale. În expunerea de motive a propunerii legislative privind preluarea personalului angajat cu pregãtire paramedicalã din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, potrivit legii, aflate în finantarea autoritãtilor  publice locale de pe raza judetelor Arad, Hunedoara, Maramures, Mures si Sibiu despre greutãtile pe care le au administratiile locale în sustinerea financiarã a acestui serviciu atât de necesar.
“Asociatia Salvital Hunedoara este o asociatie constiuitã fãrã scop patrimonial, de interes general, al cãrui scop constã în crearea unei componente comunitare integrate la nivelul judetului, specializatã în  acordarea primului ajutor de urgentã, resuscitarea si descarcerarea victimelor accidentelor de orice naturã, operatiunilor de salvare, precum si transportul  acestora la prima unitate medicalã cu competentã adecvatã situatiei sau la punctul de întâlnire cu alte echipaje competente (SMURD)”, aratã initiatorii proiectului, între care se numãrã si senatorul PSD, Cristian Resmeritã.
În judetul Hunedoara, Asociatia Salvital are  printre membrii, Consiliul Judetean Hunedoara, Consiliul Local Deva, Petrosani, Simeria, Petrila, Vulcan, Baia de Cris, Aninoasa, etc…precum si Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã iancu de Hunedoara.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „O nouã reusitã a senatorului Cristian Resmeritã! Paramedicii SMURD trec în subordinea ISU

 • 17 septembrie 2019 la 20:41
  Permalink

  Domnule senator Cristian Resmerita asfaltati (guvernul PSD pe care noi din Valea Jiului il tot votam) drumul DN 7A din Cheile Jietului ca ne rupem masinile spre Transalpina …

  Răspunde
 • 18 septembrie 2019 la 18:54
  Permalink

  despre ordonanta 36 ce spuneti domn senator ?

  Răspunde
 • 20 septembrie 2019 la 00:25
  Permalink

  Cine dracu mai crede minciunile voastre? „Reusita” cu iesirea la pensie cu 15 ani vechime a apus! Vai mama voastra de mincinosi!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.