A fost coadã ieri la împãrtirea alimente rãmase în depozitul Serviciului de Asistentã Socialã de la Petrosani.  Cum a fost si ultima zi de distribuire, rezervatã pensionarilor, oamenii s-au pus la coadã încã de noaptea, doar, doar vor fi sigur cã prind un bon de ordine.

Altfel, bãtrânii, în mare parte cu pensii mizere, s-au bucurat nespus de alimentele primite. “Sunt foarte bune aceste alimente, cã avem pensia micã si ne prind tare bine”, ne-a declarat un pensionar. “O venit bãiatul meu de la 3 jumate azi noapte si o stat la rând. Eu am venit la 5 si l-am schimbat. Dacã eu sunt micã, nu am apucat sã mã bag în fatã si sã iau si eu bon. Bãiatul meu a prins numãrul 81 ”, a afirmat o bãtrânicã.

Repartizarea alimentelor europene, în Petrosani, a fost sistatã dupã ce prima transã a fost epuizatã. Pânã în prezent, dintre cei 3.543 de beneficiari, doar 495 au reusit sã intre în posesia fãinei, orezului, zahãrului, mãzãrei, rosiilor în bulion si pastelor fãinoase. „Din pãcate, am primit prea putine alimente astfel cã am încercat sã asigurãm la fiecare categorie, din cele 4, de beneficiari, în mod echilibrat, cantitãtile de alimente din prima transã. Pânã în prezent, au intrat în posesia acestora 495 de persoane din rândul somerilor, persoanelor cu handicap grav sau accentuat, pensionarilor cu venituri mici si beneficiarilor de venit minim garantat. Acestia au primit câte 14 kilograme de fãinã, 7 kilograme de orez, 3 kilograme de zahãr, 2 cutii de mazãre, 2 pungi de paste fãinoase si 2 cutii de rosii în bulion. Din pãcate, nu stim când va sosi si urmãtorul transport cu alimente de acest fel, pentru a le acorda si celorlalti aproape 3.000 de beneficiari”, a declarat Cristina Mraz, sef Serviciul Public Local de Asistentã Socialã din cadrul Primãriei municipiului Petrosani.

Dupã ce au stat la coadã însã nu au reusit sã-si ridice alimentele oamenii si-au exprimat nemultumirea dar au fost nevoiti sã plece acasã cu sacosele goale. „Îmi pare rãu cã s-a întâmplat astfel dar nu suntem noi vinovati de acest lucru. De vinã este cantitatea prea micã de alimente ce ne-a fost repartizatã”, a mai spus Cristina Mraz.

Dacã data la care va fi reluatã repartizarea primei transe de alimente încã nu este cunoscutã, nici când va veni cea de-a doua transã nu se stie. Cert este cã în cea de-a doua etapã ar urma sã fie împãrtite beneficiarilor câte 4 kilograme de mãlai, 7 litri de ulei, 1 kilogram de fasole boabe, o cutie de bulion de tomate si 5 pachete de biscuiti.

Luiza Andronache

Mircea Nistor