Unitãtile miniere, pãzite cu arme letale

Unitãtile miniere apartinãtoare Complexului Energetic Hunedoara ar putea fi pãzite de agenti  inarmati cu arme letale.
Conducerea societãtii energetice a scos la  licitatie un contract de circa 550.000 de lei  pentru  “servicii de pazã armatã cu armã letalã a obiectivelor, bunurilor si valorilor pentru sucursalele EM Lonea, EM Vulcan, EM Lupeni. Asigurarea pazei unitãtilor economice este obligatorie si se realizeazã în baza art. 2, alin. (1) din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor (…)”.
Mai multe depozite de importantã ale unitãtilor miniere urmeazã a fi pãzite de agentii înarmati cu arme letale.  Una din obligatia societãtii de pazã este sã “sesizeze organele de politie si conducerea sucursalei pãzite pentru acele fapte de naturã a prejudicia patrimoniul societãtii CEH SA”. În plus, “în cazul alertãrii echipajului de interventie, acesta se va deplasa la orice obiectiv în termen de maxim 15 minute si va lua mãsurile necesare fatã de situatia creatã”.
De altfel, la finele  sãptãmânii trecute, Preparatia Coroiesti, parte a Complexului Energetic Hunedoara a cãzut pradã hotilor. Douã personae au încercat sã sustragã fierul vechi.  Politistii au fost sesizati despre faptul cã persoane necunoscute au pãtruns în incinta Preparatiei Coroiesti – Vulcan, cu intentia de a sustrage bunuri. Agentii de ordine  publicã care s-au deplasat în cel mai scurt timp la fata locului au reusit prinderea în flagrant,  într-o halã din incinta preparatiei, a doi bãrbati din municipiul Vulcan, în vârstã de 36 si de 38 de ani, care aveau asupra lor mai multe bucãti de fier vechi, pe care le-au  abandonat la vederea politistilor. Cei doi bãrbati au fost condusi la sediul Politiei în vederea continuãrii cercetãrilor, în cauzã fiind întocmit dosar de  cercetare penalã.
Cosmin BACIU

Advertisements

2 comentarii la „Unitãtile miniere, pãzite cu arme letale

 • 15 septembrie 2019 la 19:05
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 15 septembrie 2019 la 19:45
  Permalink

  Acum cine o sa castige contractul de paza, clanul fratilor Camataru ?
  Ba hotilor prosti din Complexului Energetic Hunedoara, eliminati problema furtului de carbune prin deschiderea unor ghisee de unde populatia poate sa cumpere carbune pentru foc, legal, direct de la producator ca sa spun asa cu pretul cel mai mic.
  Din monentul vanzarii carbunelui legal direct de „producator” catre polulatia care foloseste aceasta sursa de incalzire se elimina si hoti de carbune.
  Pentru mafia tiganeasca a furtului de carbune afacerea nu va mai fi rentabila si se vor orienta catre alceva. Probabil vor fura de la PSD direct.
  Exact ca si la tigari ! Din momentul ce statul a introdus supersuper TV-aul,
  a ridicat pretul la pachetul de tigari pana la mama dracului, favorizand contrabanda cu tigari ieftine aduse de pe la moldveni sau Ucraina.
  I -a sa scoata statul Roman TV-aul ala si o sa vedeti tigari ieftine la raft.
  DIn momentul urmator contrabanda cu tigati nu mai este rentabila.
  S-a eliminat cauza simplu !
  Eeee, dar cand statul Romana este un stat de penali si este mama in mana cu, clanuruile interlope, atunci problema se pune altfel.

Comentariile sunt închise.