60 de mineri au fost sã vadã cel mai mare parc eolian din Europa

60 de mineri din Valea Jiului au fost la cel mai mare parc eolian onshore din Europa. Acestia au fost  informati despre industria energia regenerabilã.
Cei care lucreazã în domeniu pot câstiga sume cuprinse între 800 si 2000 de euro, însã înainte trebuie sã urmeze cursuri de reconversie profesionalã.
Vizita minerilor la parcul eolian Fântânele – Cogealac a avut loc în cadrul evenimentului denumit “Ziua portilor deschise”. La eveniment au luat parte atât mineri care sunt încã în  activitate, cât si pensionari din minerit, energeticieni sau  tineri care sunt interesati de un loc de muncã în industria energiei regenerabile.

Editia de anul acesta este  dedicatã Centrului de Formare Profesionalã pentru Energie Regenerabilã si Distributie de Electricitate – un program de reconversie profesionalã pentru mineri, proiect elaborat de RWEA cu sprijinul Ministerului Energiei, UPET, Renewable Schools of Skills si CEZ. Vor participa reprezentanti ai Ministerului Energiei, UPET, mineri din Valea Jiului, ONG-uri – Greenpeace, Bankwatch, Planeta Petrila, Greenitiative, SIER.
Cosmin BACIU

Advertisements

2 comentarii la „60 de mineri au fost sã vadã cel mai mare parc eolian din Europa

 • 15 septembrie 2019 la 19:04
  Permalink

  Vrem investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

  Răspunde
 • 19 septembrie 2019 la 20:01
  Permalink

  Ciudat…Ai doua mine care se inchid la sfarsitul anului iar personalul va fi dat afara iar pe ei nu ii intrebi daca vor sa se recalifice in schimb ii intrebi pe cei de la Viabile daca vor sa se recalifice desi minele lor nu se inchid..

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.