Consiliul Judetean Hunedoara nu a mai putut sã finanteze  serviciul de ecarisaj în judet, dupã ce Curtea de Conturi a cerut expres acest lucru.  Asta a fãcut ca  animalele fãrã stãpân sã se înmulteascã pe strãzi, sã devinã vizibile si, de câteva luni, acest lucru îi macinã pe edilii, care sunt asaltati de reclamatii de la cetãteni. Primarul  Gheorghe Ile spune cã vrea sã întocmeascã o nouã Asociatie de Dezvoltare Intercomunitarã (n.r. ADI) doar pentru Valea Jiului.
„Am solicitat de urgentã sã întocmim un nou ADI, care sã fie pe zone. Asta, pentru cã pe judet am vãzut ce s-a întâmplat. Noi am dori pe Valea Jiului sã facem un ADI pentru noi. Sã lucrãm cu oameni pe care îi si cunoastem. Ei veneau pânã acum de la Uricani, o datã pe lunã, iar noi aveam o evidentã la primãrie, alta o aveau ei si nu ne întelegeam. Nu se poate asa ceva, cã sunt bani publici, pe care noi trebuie clar sã îi justificãm pe facturi”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Pânã acum, dupã izbucnirea crizei animalelor fãrã stãpân, primarii nu au mai reusit sã se întâlneascã cu cei de la ecarisaj si sitiatia treneazã de prea mult timp.
„De circa 3 luni de zile nu au venit sã îi mai prindã si avem discutii nu se întâlneste ADI (n.r. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã) în totalitate si atunci pierdem acest ritm al prinderii câinilor. S-au înmultit foarte mult si am primit rãspuns cã se va da o dispozitie sã se  întâlneascã membrii ADI”, mai afirmã  primarul Ile.
Pânã acum, 2,5 lei era taxa pe cap de locuitor si acum administratiilor locale li s-a cerut de 3 ori mai mult. Cu asta nu au fost de acord nici consilierii de la Petrosani, iar Consiliul Judetean a fost oprit sã mai finanteze activitatea de Curtea de Conturi. Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi a gãsit ca solutie sã se  asocieze cu ONG-urile care se ocupã si acum cu adãposturile de  maidanezi, dar cel de la Vulcan spune  cã solutia este o nouã asociatie.
Diana Mitrache