Campaniile derulate de ApaServ Valea Jiului au, din pãcate, efect pe termen scurt. Populatia constientizeazã pe moment ceea ce i se transmite.  Astfel, pentru a  readuce în atentia abonatilor anumite aspecte, cei de la ApaServ Valea Jiului reiau campania Canalizarea nu este cosul tãu de gunoi.

“Campaniile de constientizare au fost legate în primul rând de canalizarea menajerã  pentru cã noi spunem cã functioneazã bine tot  sistemul de canalizare si avem tot felul de  aparaturi care ne dau posibilitatea sã intervenim acolo unde este cazul. Sunt locuri în care aceastã campanie pe care am derulat-o s-a simtit dar din pãcate pe termen scurt. Dupã mediatizarea campaniei am constatat cã sunt mai multe apeluri telefonice cu privire la faptul cã lipsesc multe capace de canal. S-a  constatat la treapta mecanicã de la Dãnutoni cã nu mai sunt asa multe mizerii. Toate aceste lucruri din pãcate se uitã foarte repede ceea ce ne face sã repetãm aceste campanii chiar dacã tema este aceeasi. Dupã  terminarea campaniei pe apã menajerã am început si pe apã potabilã, practic pe sursele de potabilizare a apei. Am constatat cã în amonte de captãri  pentru cã stim cã zona noastrã este una turisticã, acestia când pleacã lasã în urmã foarte mult gunoi, lucruri pe care nu ar trebui sã le lase în urmã si care afecteazã statiile de tratare. Aceste campanii sunt eficiente pentru cã noi nu apucãm sã punem acele cosuri de gunoi, la cât gunoi se adunã. O colaborare bunã avem si cu cei de la Apele Române si unde nu trec douã zile sã nu ne informãm unii pe altii de lucrurile care se întâmplã în amonte de captare. Cel mai important lucru este sã prevenim, decât sã actionãm dupã”,  a declarat Cristian Ionicã, director general al SC Apa Serv Valea Jiului.  Cei de la ApaServ Valea Jiului colaboreazã, în permanentã, cu cei de la Apele Române, aceasta din urmã fiind institutia care ar putea sanctiona anumite derapaje.
“Noi nu putem sanctiona pe nimeni, cei de la Apele Române ar putea. Este foarte greu sã îl poti  surprinde pe om atunci când aruncã gunoiul în râu. Este la fel de greu sã-i surprindem pe oameni când aruncã gunoiul în canalizare. Lumea este constientizatã si simplul fapt cã apãrem si dãm tot felul de  exemple atât pozitive, cât si negative, se reflectã în reclamatiile de la  dispecerat”, a mai spus sursa citatã.  Luna trecutã, cei de la ApaServ Valea Jiului au gãsit în statia de la Dãnutoni pielea unei vaci. În canalizare ajung de la obiecte mãrunte care nu au ce cãuta acolo, pânã la pãturi, plãpumi sau alte materiale.
Cosmin BACIU