Serviciul de salubrizare din Petrila va fi delegat

Serviciul de salubrizare din Petrila va fi  delegat. Peste 3,3 milioane de lei este valoarea contractului prin care se doreste delegarea gestiunii unor activitãti aferente serviciului public de salubrizare al orasului Petrila.  Delegarea gestiunii  serviciului public de  salubrizare a orasului Petrila se face pentru activitãtile „Mãturatul, spãlatul, stropirea, întretinerea si întretinerea cãilor publice” pe raza administratiei  teritoriale si activitatea de colectare si transport al deseurilor generate de  activitãti de reamenajare si reabilitare interioarã si/sau exterioarã a acestora, si a deseurilor vegetale provenite de la casnici (persoane fizice si asociatii de proprietari, locuitori ai orasului), de la agentii economici care îsi desfãsoarã activitatea pe raza orasului Petrila si  institutii publice cu sedii sau filiale în Petrila”. Autoritãtile locale de la Petrila au în vedere externalizarea serviciului de salubrizare. Petrila este una din putinele localitãti ale Vãii Jiului unde salubrizarea era realizatã cu ajutorul societãtii de gospodãrire din subordinea Consiliului Local.
Obiectul contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare, constã în dreptul si obligatia de a presta activitãtile „Mãturatul, spãlatul, stropirea si întretinerea cãilor publice” si “Colectarea si transportul deseurilor generate de  activitãti de reamenajare si reabilitare interioarã si/sau exterioarã a acestora, si a deseurilor vegetale, provenite de la casnici (persoane fizice si asociatii de proprietari, locuitori ai orasului), de la agentii economici care îsi desfãsoarã activitatea pe raza orasului Petrila si  institutii publice cu sedii sau filiale în Petrila”.
“Operatorul serviciului de salubrizare care presteazã activitatea de mãturat, spãlat, stropit si întretinerea cãilor publice va asigura: respectarea legislatiei, normelor, prescriptiilor si regulamentelor privind igiena muncii, protectia muncii, gospodãrirea apelor, protectia mediului, urmãrirea comportãrii în timp a constructiilor,  prevenirea si combaterea incendiilor; exploatarea, întretinerea si reparatia instalatiilor si utilajelor cu personal autorizat în functie de complexitatea instalatiei si specificul locului de muncã. (…)Operatorul are permisiunea de a desfãsura activitãtile de mãturat, spãlat, stropit si întretinere a cãilor publice, în conditiile legii, în aria U.A.T. orasul Petrila. (…)Prestarea  activitãtii de colectare si transport deseuri stradale se executã cu mijloace de colectare si transport  adecvate. Operatorul are obligatia asigurãrii dotãrilor minime cu mijloace de colectare si transport”, aratã documentatia. Operatorul care asigura transportul deseurilor stradale are urmãtoarele obligatii: sã detinã toate documentele necesare de însotire a deseurilor transportate; sã nu abandoneze deseuri pe traseu si sã le ridice în totalitate pe cele rezultate din operatiile de mãturat, curãtatul rigolelor si întretinerea curãteniei; sã foloseascã traseele cele mai scurte si/sau cu cel mai redus risc pentru sãnãtatea populatiei si a mediului. Durata prezentului  contract este de 4 ani, începând de la data  semnãrii acestuia de cãtre ambele pãrti.
Cosmin BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.